Home > Makro: Detaljhandel från USA på torsdagen

Makro: Detaljhandel från USA på torsdagen

På torsdagens makroagenda står från USA detaljhandelsförsäljningen för maj klockan 14.30.

Försäljningen i detaljhandeln väntas ha ökat med 0,4 procent i maj, efter en uppgång med 0,1 procent månaden före. Exklusive bilar väntas en försäljningsuppgång med 0,3 procent, enligt Bloomberg News enkät.

Credit Suisse skriver i ett kundbrev att maj månads detaljhandel bör visa ett starkare ”momentum”, deras prognos är just +0,4 procent, vilket i så fall skulle vara det bästa resultatet på tre månader. Bilar, livsmedel och ”allmänna handelsvaror” bör öka, medan bensin bör vara en neutral faktor, enligt banken.

Commerzbank noterar i ett kundbrev att enligt ISM-undersökningen så förblev de typiskt konsumentorienterade sektorerna som kläder, möbler och livsmedel i en uppåtgående trend, vilket signalerar att detaljhandeln, som den mer inhemskt drivna sektorn, bör ha gått rätt bra under maj.

En annan faktor som pekar i den riktningen är bilförsäljningen, som steg 2,5 procent jämfört med april.

Commerzbank spår att detaljhandeln har ökat med 0,5 procent jämfört med april, där endast en mindre del kan hänföras till högre bensinpriser, då den måttliga prisökningen varit i linje med det säsongsmässiga mönstret.

Torsdagen bjuder även på den sedvanliga veckostatistiken över antalet nyanmälda arbetslösa klockan 14.30, med en väntat oförändrad nivå på 346.000 jämfört med föregående vecka, och importpriserna i maj klockan 14.30, som väntas ha varit oförändrade under månaden.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto