Home > Makro: Handelsdata i USA och svensk varsel på fredagen

Makro: Handelsdata i USA och svensk varsel på fredagen

Credit Suisse skriver i ett marknadsbrev att exporten av bland annat fordon och kapitalvaror bör ha växlat upp samtidigt som importuppgången bör ha dämpats av lägre oljepris.

Här hemma kommer Arbetsförmedlingens med sin arbetslöshetsstatistik för december klockan 8.00 och SCB med småhusbarometern för december klockan 9.30.

”Arbetsförmedlingens arbetslöshetssiffra brukar ju normalt inte ha samma dignitet som SCB:s dito, men det kan vara klokt att vara beredd på ett högt utfall. Det skulle ju i så fall verifiera SCB:s oväntat höga utfall i november och göra det tydligare att svensk arbetsmarknad är i en reell utförsbacke”, skriver Danske Bank i ett marknadsbrev.

Arbetsförmedlingens biträdande generaldirektör Clas Olsson sade till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen att varslen lär vara fortsatt höga de kommande månaderna, men kanske inte riktigt så höga som under hösten.

”Att vi de kommande månaderna kommer att ha en förhöjd varseltakt jämfört med vad som är normalt tror jag är rätt säkert att säga, men det blir kanske inte´nödvändigtvis lika högt som de senaste månaderna”, sade han.

I november varslades 9.900 personer om uppsägning och i oktober 10.300.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto