Home > Makro: IFO-index och ordersiffror från USA på onsdagen

Makro: IFO-index och ordersiffror från USA på onsdagen

Commerzbank skriver i ett marknadsbrev att varje månad är sentimentindikatorerna bland de viktigaste för euroområdets ekonomi. I april bör de dock spela en än viktigare roll än vanligt, då en ytterligare kraftig nedgång, särskilt vad gäller inköpschefsindex, kan ifrågasätta det generella scenariot om återhämtning under andra halvåret.

I detta fall skulle både industri-PMI som tjänste-PMI kunna sjunka tillbaka till nivåer som historiskt pekat mot recession, och det skulle ta lång tid innan euroområdets ekonomi åter ser positiv BNP-tillväxt igen.

”Medan ett ytterligare fall i IFO-index skulle vara mindre allvarligt, då det fortfarande skulle vara en signal om en starkare expansion i den tyska ekonomin än vad som för närvarande väntas av de mest optimistiska ekonomerna, så skulle riskerna för en generell vändning i trenden öka betydligt”, skriver Commerzbank.

På onsdagen kommer även order varaktiga varor i USA, som spås ha sjunkit 2,9 procent jämfört med föregående månad, efter en uppgång med 5,6 procent i februari. Order på kapitalvaror exklusive försvar och flygindustrin, en indikator för investeringsdelen i BNP, antas ha stigit med 0,3 procent.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto