Home > Makro: KPI i EMU och USA samt Beige Book på onsdagen

Makro: KPI i EMU och USA samt Beige Book på onsdagen

Wells Fargo skriver i ett marknadsbrev att bortsett från månatligt brus så har industriproduktionen i stort sett gått sidledes de senaste månaderna. Med effekterna från Sandy bakom oss så väntas produktionen ha varit oförändrad i december.

Inköpschefsindex indikerar att produktionen i tillverkningsindustrin förblev svag i december. Det som potentiellt kan tynga produktionen är det varmare vädret än vanligt.

Klockan 20.00 publicerar Federal Reserve sin regionala konjunkturrapport, Beige Book.

Credit Suisse skriver i sitt veckobrev att den osäkerhet som skapades av finanspolitiken kanske fortsatt är ett viktigt tema i Beige Book, vid sidan av skatteuppgörelsen.

”Vi räknar också med att Beige Book kommer att beskriva en måttlig jobbtillväxt, dämpade löneökningar, och kanske återuppbyggnad (och stark bilefterfrågan) förknippad med orkanen Sandy”, skriver banken.

Här hemma anordnar LO ett penningpolitiskt seminarium med vice Riksbankschef Lars EO Svensson. Hans tal ”Penningpolitik och sysselsättning” publiceras klockan 9.00.

Partiledarna drabbar samman i årets första partiledardebatt i riksdagen. Debatten inleds klockan 9.00 och håller på till efter lunch.

Vidare är Swedbank först ute 2013 bland bankerna med en ny konjunkturprognos, klockan 9.30.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto