Home > Makro: KPI och konsumentförtroende på fredagen

Makro: KPI och konsumentförtroende på fredagen

Från USA kommer klockan 13.30 industriproduktionen i februari, med en väntad uppgång med 0,4 procent, samt KPI för februari, med en väntad uppgång på 0,5 procent.

Klockan 14.55 publiceras det första mars-utfallet i Michigan-index (konsumenternas förtroende), med en väntad uppgång till 78,0 från 77,6 föregående månad enligt Bloomberg News prognosenkät.

Unicredit skrev i ett marknadsbrev att högre energipriser väntas ha drivit upp KPI, som antas ha stigit med 0,6 procent under månaden, efter att ha sjunkit eller varit oförändrad föregående tre månader. Därmed väntas inflationstakten ha stigit till 1,9 procent från 1,6 procent.

”Även om bensinpriserna började att sjunka igen i slutet av februari, så tyngde de sannolikt konsumenternas förtroende i början av mars. Men med detta sagt så bör detta mer än ha motverkats av en bättre aktiemarknad och förbättrade utsikter för arbetsmarknaden. Som ett resultat väntar vi oss att Michiganindex ska ha stigit för tredje månaden i rad till 79,0”, skrev Unicredit.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto