Home > Makro: Sista pusselbitarna för ECB på tisdagen?

Makro: Sista pusselbitarna för ECB på tisdagen?

Den spanska ekonomin väntas visa en nedgång med 0,5 procent under första kvartalet, jämfört med kvartalet före, och ha krympt med 2,0 procent jämfört med ett år tidigare, enligt Bloomberg News enkät bland analytiker.

Den tyska arbetslösheten väntas vara oförändrad på 6,9 procent och antalet arbetslösa väntas ha ökat med 2.000 personer i april. I mars ökade antalet arbetslösa med 13.000 personer.

I euroområdet väntas KPI-estimatet visa att inflationen sjönk till 1,6 procent i april, från 1,7 procent i mars, medan arbetslösheten väntas ha stigit till 12,1 procent i mars, från 12,0 procent i februari.

Preliminära utfall från Spanien och Tyskland på måndagen visade dock en betydligt lägre inflation än väntat i april, vilket tyder på att prognoserna för hela euroområdet kan ligga i överkant.

Här hemma stänger penningmarknaden klockan 12.00, men efter vår stängning publiceras en del USA-statistik, som S&P/CaseShiller husprisindex för februari, Chicago-PMI för april och hushållens konfidensindikator för april.

Chicago-PMI väntas ha stigit marginellt till 52,6 i april, från 52,4 i mars, medan hushållens konfidensindikator spås ha stigit till 61,0 i april, från 59,7 i mars.

Under natten till tisdagen visade statistik från Japan en blandad bild.

På den positiva sidan fanns att Markit/JMMA industri-PMI för april steg till 51,1, från 50,4 i mars, att hushållens konsumtion steg 5,2 procent, klart mer än väntade 1,6 procent, och att arbetslösheten sjönk till 4,1 procent istället för till väntade 4,2 procent.

Samtidigt var dock såväl industriproduktionen som detaljhandeln en besvikelse. Industriproduktionen ökade med preliminära 0,2 procent i mars, hälften så mycket som väntade 0,4 procent, medan detaljhandeln oväntat sjönk 0,3 procent i mars jämfört med ett år tidigare. Förväntningarna låg på +0,4 procent, enligt Bloomberg News enkäter bland analytiker.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto