Home > Makro: Tjänste-PMI och Beige Book på onsdagen

Makro: Tjänste-PMI och Beige Book på onsdagen

För svensk del kommer på onsdagen Silf/Swedbanks inköpschefsindex för tjänstesektorn klockan 8.30, som väntas ha sjunkit till 54,6 i augusti från 56,6 föregående månad. Motsvarande index för industrin steg till 52,2 från 51,3.

Beige BookFrån euroområdet kommer definitiv inköpschefsindex för tjänstesektorn och totalt (composite), klockan 9.58. Det senare visade preliminärt en uppgång till 51,7 i augusti från 50,5 föregående månad.

Från euroområdet kommer också reviderat BNP-utfall för andra kvartalet klockan 11.00, som preliminärt visade en uppgång med 0,3 procent från föregående kvartal. Det var den första uppgången på ett och ett halvt år.

Från USA kommer handelsbalans i juli klockan 14.30, med ett väntat underskott på 38,6 miljarder dollar, upp från -34,2 miljarder dollar i juni, då handelsunderskottet var överraskande lågt.

Klockan 20.00 presenteras Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som är ett underlag inför nästa FOMC-möte. En del analytiker väntar sig att Federal Reserve nu ska börja trappa ned sina tillgångsköp, medan andra tror att de avvaktar ett tag till.

”Vi förväntar oss att den ska beskriva en fortsatt ’måttlig till dämpad’ tillväxt i USA. Varje indikation om att stramare finansiella förhållanden skadar företagens sentiment kan komma att utlösa en viss återgång från Fed. Vad gäller FOMC-mötet den 17-18 september så kan återgång innebära att en nedtrappning av QE sockras med en utökning av den framåtblickande guidningen om fed funds-nivån”, skriver Credit Suisse i ett marknadsbrev.

Om det nu till äventyrs undgått någon kommer USA:s president Barack Obama på besök till Sverige, där en presskonferens med statsminister Fredrik Reinfeldt är utlovad någon gång på onsdagen.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto