Home > Månadens uppdatering: Silverpriset håller vid stödnivån inför viktig inflationsrapport från USA

Månadens uppdatering: Silverpriset håller vid stödnivån inför viktig inflationsrapport från USA

Silverpriset håller över 22 dollar inför viktig inflationsrapport i USA. Marknaden fokuserar på Fed-ordförande Powells tal på Jackson Hole-konferensen.

Handelsveckan dominerades av långsamma prisförändringar och få viktiga utvecklingar på finansiella marknader. Om det fanns ett tema att prata om så var det den amerikanska aktiemarknadens obevekliga väg uppåt, vilket ledde till att nya rekord sattes varje dag under veckan, förutom igår. Detsamma noterades under handelsmånaden.

Silverpriset, precis som guldpriset, rörde inte på sig den här veckan. Ett par dagar tidigare testade silverpriset ett viktigt horisontellt stöd, som höll för tredje gången i rad. Vändningen från 22 dollar var förvisso stark, men lyckades inte ändra den nedåtgående trenden på råvarumarknaderna.

Olja, naturgas, guld – alla steg under början av handelsdagen. Oljeprisets uppgång bidrog till en risk-on-miljö och drev aktiemarknaderna uppåt. WTI-råoljepriset har stigit med nästan 2% idag och hotar att bryta 70 dollar igen.

På tal om aktiemarknaden är de senaste prisuppgångarna imponerande. I går sjönk de europeiska indexen när amerikanska terminspriser korrigerade. Ett flertal sprängningar nära Afghanistans huvudstads flygplats förstörde risk-on-känslan, och de viktigaste indexen korrigerade under dagen.

Men marknaderna fokuserar på mer än Afghanistan. Idag håller Jerome Powell, ordförande på Fed, ett tal på Jackson Hole-konferensen. I och med detta tals betydelse kan de viktigaste prisförändringarna på finansiella marknader ligga framför oss.

Det har varit ett uppehåll på valutamarknaden den här veckan, men den amerikanska dollarn säljs fortfarande. Eftersom dollarn ökade under de senaste månaderna kan det vara så att investerare valde att boka lite vinster inför Fed:s tal och den viktiga inflationsrapporten. Sammantaget har det varit en ganska lugn handelsvecka hittills, men vissa fyrverkerier förväntas avfyras senare under den nordamerikanska sessionen.

Ekonomiska händelser att bevaka idag 

Dagens viktigaste händelse är markerad med blått i kalendern nedan. Ingenting spelar en större roll för finansiella marknader mer än budskapet från Fed.

Jerome Powell ska tala om de ekonomiska utsikterna och vissa investerare spekulerar redan i att Fed omprövar sina beslut efter effekten av Delta-varianten. Inledningsvis skulle evenemanget ske på plats, men bara förra veckan meddelade Fed att det kommer att bli virtuellt. Därför kan det vara så att Fed föreslår att riskerna med Delta-varianten också är för höga för ekonomin och därmed överraskar marknaderna med ett duvigt budskap.

Innan talet kommer dock deltagare på finansiella marknader att få information om inflationen verkligen är tillfällig, som Fed insisterar på. Core PCE-prisindexet beräknas släppas i början av den amerikanska sessionen. Det förväntas hamna på 0,3% jämfört med 0,4% föregående månad. Eventuella avvikelser från prognosen kommer att få marknaderna att flytta på sig före Powells tal.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är silver, Ulta Beauty och Abercrombie & Fitch.

Silver

Silver fann ett viktigt horisontellt stöd vid 22 dollar. Priset studsade från nedgångarna, men den nedåtgående trenden kvarstår. Vi har sett hur silvret konsoliderar mellan 22 och 28 dollar i mer än ett år nu, och det letar fortfarande efter riktning. För vissa är mönstret stigande och ser ut som ett fortsättningsmönster som liknar en triangel. För andra kan silver ha bildat en dubbel eller trippel topp, ett vändmönster som talar för att mer svaghet väntar. En sak är säker – så länge som 22 dollar håller köps silvret vid varje dipp.

Ulta Beauty

Ulta Beauty meddelade sitt kvartalsresultat i veckan och levererade en positiv överraskning. Resultatet hamnade på 4,56 dollar i EPS mot förväntningarna på 2,56 dollar, och resultaten skickade priset mot nya toppar. Men på vägen upp mötte priset dynamisk resistens. Tillsammans med svagheten på aktiemarknaderna i går korrigerades priset trots de goda resultaten. Marknaden kan hitta stöd kring hälften av den stigande kanalen, och kommer troligen att konsolidera kring 400 dollar innan nästa viktiga drag.

Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch levererade också sitt kvartalsresultat denna vecka. De utannonserade en EPS som låg dubbelt så högt som marknadens förväntningar, men nyheterna var inte tillräckligt för att få aktiepriset att lyfta. Marknaden bildade en stigande kil som bröt lägre i juli. Detta är ett vändmönster som ofta går helt tillbaka, vilket innebär att priset kan nå 30 dollar inom kort. Ändå befinner sig priset i en starkt stigande trend, och utan allmän svaghet från aktiemarknaden kommer investerare sannolikt att kliva in och köpa den möjliga dippen kring 30 dollar.

Vinnare och förlorare

Det är svårt att identifiera vinnare och förlorare den här veckan på grund av den typiska sommarhandelsmiljön. Aktierna är fortsatt starka, både i USA och i Europa, trots gårdagens korrigering. Den amerikanska dollarn gav tillbaka en del av den senaste uppgången och handlas med en nedåtgående ton inför handelsveckans viktigaste händelse. Oljan är handelsveckans stjärna och hotar att bryta 70 dollar efter att ha studsat starkt från de senaste nedgångarna.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto