Home > Marknad läser in Astra Zenecas Pacific-studie inför Mystic.

Marknad läser in Astra Zenecas Pacific-studie inför Mystic.

Astra Zenecas positiva interimsanalys av immunterapistudien Pacific kan enligt Swedbanks läkemedelsanalytiker användas av marknaden för att hitta ledtrådar inför den viktiga Mystic-studien där resultat väntas vid mitten av 2017.

”Det tror jag marknaden kommer att göra i någon utsträckning. Sedan är det olika patientgrupper och olika studier så det får man nog vara försiktig med, men det kommer marknaden säkert att göra”, säger Swedbanks läkemedelsanalytiker Johan Unnerus till Nyhetsbyrån Direkt.

Astra Zeneca presenterade på morgonen positiva studieresultat från Pacific-studien för immunterapibehandlingen Imfinzi (durvalumab) för behandling av icke småcellig lungcancer som inte kan opereras.

Fredagens besked är klart positivt för Astra Zeneca som arbetat hårt för att komma ikapp de tidigare branschledarna Bristol Myers Squibb och Merck.

Störst vikt lägger däremot analytikerna mot den så kallade Mystic-studien som är en kombinationsstudie med Imfinza och tremelimumab för behandling av första linjens icke småcellig lungcancer. Här väntas de första studieresultaten som tidigare nämnts i mitten av 2017.

Carnegie kom i en analys på onsdagen med ett kursspann på 423 till 716 kronor för Astra Zenecas kurs beroende på utfallet i Mystic-studien, vilket visar på den stora vikt studien har.

Imfinzi har av Astra Zeneca själva även beskrivit som en hörnsten inom bolagets satsning inom immunterapi. I samband med det första kvartalets telefonkonferens sade Astra Zenecas vd Pascal Soriot att han ser chansen att bolaget blir ledare inom behandlingen av första linjens lungcancer. Läkemedelsbolagets vd har dock vid tidigare presentationer tonat ned betydelsen av Imfinzi och framhållit Astra Zenecas övriga områden, luftvägar och hjärta/kärl och det metabola syndromet som också ingår i Astra Zenecas kärnverksamhet.

Helt klart är dock att potentialen för Imfinzi är betydande.

Berenberg uppgav i mars 2017 att Imfinzi har riskjusterad toppförsäljning på drygt 3,5 miljarder dollar. Sannolikheten att lyckas sattes då till 75 procent. Enbart inom lungcancer låg då försäljningspotentialen på 2,5 miljarder dollar.

Astra Zeneca, som vanligen inte ger prognoser kring försäljningen av enskilda läkemedel, lämnade i samband med den strategiska uppdateringen 2014 en bedömning om att Imfinza skulle ha en potential för en icke riskjusterad toppförsäljning på omkring 6,5 miljarder dollar inkluderat kombinationsbehandlingar.

Astra Zeneca stiger under fredagens handel med 5 drygt procent till 579:50 kronor.

”Den ska upp eftersom, även om det här (Pacific-indikationen Direkts anm) inte är lika stor andel patienter som Mystic, det här ändå ett första steg och en stor marknad det här också”, säger Johan Unnerus och tillägger att hans bedömning är att uppgången borde ligga på ”2-3 procent”.

Marknad läser in Astra Zenecas Pacific-studie inför Mystic.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto