Home > Marknaden överskattar potentialen för H&M

Marknaden överskattar potentialen för H&M

H&M daily chart
H&M daily chart
Det skriver Commerzbank i en analys där bevakningen av H&M inleds, enligt European Market Scope. H&M ges rekommendationen minska samtidigt som Inditex lyfts fram som en köpkandidat.

Commerzbank argumenterar att H&M rent strukturellt fortsättar att vara sårbar mot rejält stigande löner i Asien medan Inditex väntas bli ”bäst i klassen” tack vare att bolaget har en större andel inköp utanför Asien. Samtidigt som en 15-procentig löneinflation i Kina sätter press på H&M:s bruttomarginal upplever Inditex minskade kostnader i spåren av fallande löneinflation i Spanien och Portugal, heter det.

Enligt Commerzbank medför H&M:s positionering inom värdesegmentet att bolaget har svårt att föra vidare kostnadsökningar, ett problem som inte finns i motsvarande utsträckning hos Inditex.

Commerzbank bedömer att H&M kommer att visa en bruttomarginal 2014 på 59,6 procent, att jämföra med konsensus som ligger på 60,1 procent. Inditex bruttomarginal spås samtidigt stiga till 60,5 procent och här ligger konsensus på 59,7 procent.

GPRV analysis H&M vs International Peers
GPRV analysis H&M vs International Peers

Av: Direkt/Tradingportalen

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.