Home > Marknaderna förbereder sig på ett händelserikt FOMC-möte

Marknaderna förbereder sig på ett händelserikt FOMC-möte

De finansiella marknaderna förbereder sig inför en viktig vecka som accentueras av FOMC-mötet och den efterföljande presskonferensen. Den amerikanska dollarn minskar kraftigt och den amerikanska aktiemarknaden har svårt att hålla uppe den hausseartade tonen som vi sett på sistone, vilket gör det svårt för Fed att kommunicera sina kommande åtgärder.

Dessutom kommer ett flertal viktiga ekonomiska rapporter som är väl värda att bevaka då de adderar till marknadernas volatilitet. Efter Teslas och Amazons resultatrapport förra veckan är det nu Apples, Facebooks och Googles tur att släppa sina resultat.

Vad vi håller utkik efter under den kommande veckan

Veckan inleds långsamt då London-sessionen inte har några viktiga ekonomiska rapporter schemalagda på måndagen, och den amerikanska sessionen kommer fokusera på aktiemarknaden då enbart beställningar på hållbara varor kommer släppas under denna session.

Konsumentförtroende i USA och CPI (konsumentprisindex) i Australien kommer få USD och AUD att flytta på sig under tisdagen. Förvänta dig inte stora förändringar då investerare inte kommer ta några risker inför Fed:s utlåtande på onsdagen.

På onsdag kommer antagligen det mesta handla om Fed:s utlåtande. Marknaden förväntar sig inget nytt från Fed, men det innebär inte att vi inte kommer se volatilitet. Som alltid när en presskonferens följer utlåtandet kan det leda till överraskningar, framförallt under frågesessionen.

Denna vecka markeras av att de stora IT-företagen i USA rapporterar sina resultat från det andra kvartalet 2020. Apple, Google, Amazon och Facebook – samtliga företag ansvarar för stora delar av den stigande amerikanska aktiemarknaden under COVID-19-pandemin, och deras aktiepris bevakas noga av alla slags investerare.

Det är inte bara investerare i aktiemarknaden som har ett intresse i dessa företag utan även valutainvesterare följer dem noga. Exempelvis skulle missade förväntningar från de stora IT-företagen antagligen leda till att Nasdaq går ned. Detta i sin tur leder till ett lägre AUDUSD då paret direkt korrelerar med den amerikanska aktiemarknaden. Lägre aktiemarknadspriset leder även till högre EURAUD och lägre USDJPY.

Mot slutet av handelsveckan får vi BNP-siffror från Tyskland, USA och Kanada då dessa släpps på torsdagen och fredagen. Allt sammantaget blir det en vecka som domineras av intervall fram tills det att Fed har haft sin presskonferens. Efter det skiftar fokus till resultat från USA.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto