Home > Marknaderna i väntans tider på NFP-rapporten

Marknaderna i väntans tider på NFP-rapporten

EUR hade en liten korrigering uppåt under mitten av dagens handel i går, med förhoppningar om att Irland skulle ratificera euroområdets finanspakt. Med detta sagt, blev rallyt kortvarigt och valutaparet EUR/USD handlades återigen under 1,2400 i eftermiddagen. I dag kommer den amerikanska ADP-rapporten sannolikt bli dagens höjdpunkt i handeln. Den allra viktigaste sysselsättningsstatistiken har kommit in under förväntningarna två månader i rad. Skulle dagens rapport än en gång göra marknaden besviken, kan USD utvidga sin senaste baisseartade trend mot den säkra tillflyktsortsvalutan JPY.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up up down up up
Veckotrend down down down up down up
Motstånd 1.2467 1.5511 79.65 0.9799 0.9799 0.8100
1.2421 1.5471 79.33 0.9754 0.9756 0.8064
1.2388 1.5439 78.95 0.9721 0.9725 0.8042
Stöd 1.2339 1.5381 78.60 0.9683 0.9678 0.8006
1.2307 1.5349 78.29 0.9655 0.9644 0.7985
1.2265 1.5303 77.91 0.9602 0.9601 0.7949

Ekonominyheter

USD – Nedslående amerikanska nyheter fick USD/JPY att vända till baisse

Medan den amerikanska dollarn kunde behålla sina senaste uppgångar mot de mer riskfyllda valutorna såsom EUR och AUD under den europeiska handeln i går, var den inte lika lyckosam kontra JPY. En svag ADP-rapport fick valutaparet USD/JPY att falla till så lågt som 78,54 under eftermiddagens handel. Sammantaget föll paret mer än 35 punkter för dagen. Mot AUD föll USD med cirka 70 punkter under förmiddagens handel. Med detta sagt vände valutaparet AUD/USD nedåt från sin uppåtgående trend senare på dagen och handlades än en gång runt 0,9740 nivån på eftermiddagen.

Valutahandlare kommer vilja ägna stor uppmärksamhet åt den amerikanska NFP-rapporten som släpps 12:30 GMT. Medan analytiker förutspår att siffran ökat från förra månadens resultat, bör valutahandlare varnas för att sysselsättningsstatistiken är notoriskt svår att förutse. USD kan få notera ytterligare nedgångar kontra JPY för att stänga veckan, om NFP-rapporten kommer in under den prognostiserade på 151000. Samtidigt skulle dagens nyheter komma in högre än väntat, kan USD se stora uppgångar resten av dagen.

EUR – Positiva nyheter från euroområdet gav EUR en tillfällig skjuts uppåt

EUR hade tillfälliga uppgångar under första halvan av gårdagens börshandel efter lanseringen av de grekiska opinionsundersökningarna, som visade framsteg för de politiska partierna som stöder pro- åtstramning inför valet senare denna månad. Oron för den spanska banksektorn ledde till att EUR vände nedåt från sin uppåtgående trend senare under dagen. Mot JPY apprecierade EUR med 60 punkter och nådde så högt som 98,00, innan den vände nedåt och sjönk till 97,15 i eftermiddagens handel. Mot USD var EUR upp med nära 70 punkter för att sedan sjunka inom räckhåll för ett nytt två årslägsta.

I dag kommer varje meddelande om den ekonomiska turbulensen i Spanien sannolikt att generera volatilitet i euro paren. Analytiker varnar för att marknaderna fortfarande är överväldigande baisse mot EUR, vilket innebär att valutan osannolikt kommer att se meningsfulla uppgångar inom en snar framtid. Dessutom kommer valutahandlare också vilja uppmärksamma den amerikanska NFP-rapporten. Om siffran kommer in lägre än väntat, kan investerare välja att placera sina medel i säkrare tillgångar. Detta skulle kunna leda till ytterligare nedgångar för EUR, innan marknaderna stänger för veckan.

AUD – AUD återupptog sin baisseartade trend

AUD kunde inte upprätthålla sina tidiga uppgångar på morgonsidan mot USD och JPY i går och än en gång rörde den sig nedåt i eftermiddagens handel. Valutaparet AUD/USD var upp med nära 70 punkter under den europeiska handeln och nådde så högt som 0,9700, för att därefter vända nedåt till 0,9700. Valutaparet AUD/JPY iscensatte en nedåtgående korrigering efter att ha toppat på 76,95 och föll så småningom till 76,10.

I dag kommer varje tillstymmelse till negativa nyheter från euroområdet sannolikt att tynga AUD, innan marknaderna stänger för veckan. Dessutom har den amerikanska NFP-rapporten potential att skapa ytterligare riskaversion på marknaden, om den kommer in under det förväntade på 151000. Skulle den amerikanska rapporten inte leva upp till förväntningarna, kan AUD falla ytterligare mot dess säkra tillflyktsortsvalutor.

Råolja – Riskobenägenheten fick EUR att rasa

Priset på råolja föll under eftermiddagens handel i går, där oron för euroområdet kombinerat med nedslående amerikanska indikatorer fick investerare att flytta medel till säkrare avkastningstillgångar. Dessutom minskad efterfrågan på olja belystes av de amerikanska lagren, som för närvarande ligger nära ett 22-årshögsta. Priset på råolja sjönk så lågt som 86,50 dollar per fat, ner med nästan 1,70 dollar per fat för dagen.

Ser vi till den sista handelsdagen för veckan kan oljepriset se fler nedgångar, om den amerikanska NFP-rapporten kommer in under det förväntade och investerare som fortsätter att flytta sina pengar till säkrare avkastningstillgångar. Valutahandlare kommer vilja uppmärksamma valutaparet EUR/USD. Om paret fortsätter sin baisseartade trend, finns det risk för att oljepriset kommer att följa samma väg också.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Denna tankegång stöds av det veckovisa diagrammets Williams Percent Range, som har tagit sig in i det översålda territoriet. Öppnande av långa positioneringar kan vara ett klokt val.

GBP/USD

De tekniska indikatorerna förser oss med blandade signaler för detta valutapar. Å ena sidan har det veckovisa diagrammets MACD/Osma bildat ett baisseartat kors, vilket tyder på att nedåtgående rörelser kan uppstå under de kommande dagarna. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram fallit in i det översålda territoriet. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/JPY

Medan Williams Percent Range på det veckovisa diagrammet har tagit sig in i det översålda territoriet, visar de flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna att detta par handlas i neutralt territorium. Valutahandlare rekommenderas inta en avvaktande hållning, där en tydligare bild kan komma presentera sig den närmaste tiden.

USD/CHF

RSI på det dagliga diagrammet har slunkit in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att detta valutapar kan se nedåtgående rörelser den närmaste tiden. Dessutom har MACD/Osma på det veckovisa diagrammet bildat ett baisseartat kors. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt för detta valutapar.

Wild Card

NZD/CHF

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att en nedåtgående korrigering kan inträffa den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range på samma diagram, som har passerat in i det överköpta territoriet. Forex valutahandlare vill kanske ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig brytning nedåt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.