Home > Marknadsammanfattning: Prognosen för Dow Jones ser nedåtgående ut efter ett trippeltopp-mönster

Marknadsammanfattning: Prognosen för Dow Jones ser nedåtgående ut efter ett trippeltopp-mönster

Dow Jones trippeltopp-mönster antyder att det finns mer svaghet framöver med 35 000-området som innebär hård resistens just nu. 

Finansiella marknader avslutade förra veckan nedåtgående då amerikanska aktier korrigerade under de sista handelstimmarna. Dow Jones tappade över 300 punkter och nekades vid 35 000 för tredje gången i rad. Detaljhandelsrapporten i USA var starkare än förväntat, men det räckte inte för att få aktiemarknaden att stiga. Medan aktiemarknaden till en början steg efter nyheterna följdes det av en snabb vändning tillbaka.

Europeiska index öppnade platt idag: tyska DAX ligger över 15 500 punkter, och brittiska FTSE 100 ligger precis under 7 000.

Detta är en väldigt viktig vecka för euron. Den gemensamma valutan ligger runt kritiska nivåer (1,18 för EUR/USD och 130 för EUR/JPY) medan vi väntar på beslutet från ECB.

Oljan har tappat cirka 1% idag och hittar just nu stöd vid 70 dollar. Guldet ligger lite över 1 800 dollar, och så länge som båda ligger över stödnivån lutar det fortfarande åt en stigande råvarumarknad.

Dagens analys

Den ekonomiska kalendern säger mycket om dagen vi har framför oss. Sannolikheten är stor att vi kommer se snäva intervall då det inte släpps några relevanta ekonomiska rapporter idag. Det blir därmed återigen den amerikanska aktiemarknaden som sitter i förarsätet.

Marknader att bevaka

Dow Jones, EUR/USD och EUR/JPY är marknaderna i fokus idag.

Dow Jones

Prognosen för Dow Jones vände plötsligt till nedåtgående efter att indexet misslyckades vid 35 000 för tredje gången i rad. Det verkar som att ett trippeltopp-mönster har formerats, vilket är ett vändmönster som antyder att det finns mer svaghet på kartan. En dipp under 34 200 sätter ytterligare press på amerikanska aktier, och rörelsen nedåt kommer antagligen leda till mer styrka vid EUR/AUD, vilket är ett valutapar som går i motsatt korrelation med aktiemarknaden.

EUR/USD

Som vi redan har nämn blir detta en viktig handelsvecka för euron. EUR/USD håller över 1,1780 men lyckas inte vända över den nedåtgående trendlinjen. Varje vändning är bara ytterligare en lägre hög notering, och prisförändringarna antyder att ännu ett steg lägre kommer snart. Just nu ligger paret runt 1,18, precis som det har de senaste handelsdagarna. Intervallet kan fortsätta fram tills ECB-mötet senare under handelsveckan.

EUR/JPY

EUR/JPY tappade från 134 till den jämna 130-nivån och hittade stöd kring vad som ser ut som axeln i ett inverterat ”head and shoulders”-mönster. En daglig stängning under 129 innebär att nacklinjen har brustit, och pressen nedåt blir mer intensiv då investerare försöker pressa mot den uppmätta rörelsen kring 126.

Vinnare och förlorare

Amerikanska aktier har vänt från sina toppar, vilket har lett till att den amerikanska dollarn stiger.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto