Home > Marknadshöjdpunkter: Best Buy bland nyckelaktier att titta på inför Black Friday-försäljningen

Marknadshöjdpunkter: Best Buy bland nyckelaktier att titta på inför Black Friday-försäljningen

  • De europeiska aktierna stiger trots rädsla för Covid-19-lockdown
  • Amerikanska börser väntas stiga före Black Friday-shoppingen
  • Best Buy-aktien kommer sannolikt att fortsätta stiga över $136 medan de släpper resultatrapporten


Europeiska börser trendar högre på måndagen och veckan börjar positivt efter fredagens fall för FTSE 100 och Stoxx 600. Detta händer när marknaden ser ut att navigera efter tidiga nervositet från en ökning av Covid-19-infektioner och därmed ny oro för lockdowns.

FTSE 100 är uppe +0,23%, medan den pan-europeiska Stoxx 600 har gått upp 0,17%, den senare stärkt av Telecom Italias mer än 20% rally i tidiga affärer. Bolagets aktie började skjuta i höjden efter en rapporterad förvärvsaffär på 12 miljarder dollar mellan det italienska telekomföretaget och den amerikanska fonden KKR.

Amerikanska aktieterminer stiger också inför måndagens öppning för Wall Street, med uppgångar för S&P 500-terminerna, Nasdaq-terminerna och Dow-terminerna.

Uppsidan som kan ses på dagen kommer också i början av en vecka där investerare kommer att vilja se upp för ytterligare inflationsdata och en förväntad ökning av utgifterna på Black Friday när helgdagsperioden drar igång.

Best Buy bland aktier att titta på den här veckan

Aktier har historiskt sett presterat bra under Thanksgiving-veckan och flera företag kunde se sina aktier gå högre. Förutom de ökade konsumentaktiviteterna kommer investerare att se upp för tillväxttecken i nyckelbolag som släpper sina resultatrapporter denna vecka.

Best Buy (BBY) kommer att avslöja sin resultatrapport för tredje kvartalet på tisdag, med investerare som sannolikt kommer att vara angelägna om försäljningsförväntningar inför Black Friday-shoppingen. Konsensusuppskattningar för BBY visar vinsten på $1,94 per aktie, med $11,62 miljarder i intäkter. Om Best Buy följer andra återförsäljare för att släppa bättre än väntat resultat, kan en annan uppsida för aktien pressa den högre än $136,13 som nåddes vid stängning på fredagen.

Zoom Communications (ZM) vars resultatrapport väntas idag, är en annan aktie som investerare kan vara sugen på den här veckan. ZM har handlats lägre under stora delar av det senaste året, även om uppgångarna från år till år ligger på cirka 360%. Deere and Co. (DE), som förväntas släppa sin resultatrapport på onsdag, finns också på listan över aktier att titta på denna helgdagssäsong.

Andra rapporter på tisdagen är av Dicks Sporting Goods (DKS), American Eagle Outfitters (AEO), Dell Technologies (DELL), HP Inc (HPQ) och VMWare (VMW).

Den amerikanska börsen kommer att förbli stängd på torsdag, och fredagssessioner kommer avslutas kl.13.00.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto