Home > Marknadssammanfattning: Aktiemarknadens stigande trend fortsätter efter dämpad volatilitet

Marknadssammanfattning: Aktiemarknadens stigande trend fortsätter efter dämpad volatilitet

S&P500 stängde vid en ny topp igår för den tredje sessionen i rad. Dämpad volatilitet hjälper aktiemarknadens fortsatta stigande trend, samtidigt som valutamarknaden konsoliderar i snäva intervall.

Juni visade sig vara en positiv månad för aktiemarknader, trots att Fed lät hökaktiga under sitt senaste möte. Den korrigering vi såg efter FOMC-utlåtandet vände snabbt under ett par sessioner, och efter det nådde både S&P500 och Nasdaq nya rekord.

Bristen på volatilitet och viktig ekonomisk data bådar väl för aktiemarknaden samtidigt som valutamarknaden rör sig i snäva intervall. Råvarumarknaden har i princip inte förändrats alls under dagen och ädelmetaller och guld håller sig fast i sina senaste intervall. Oljan ligger över 70 dollar och väntar nu på OPEC+-mötena som inleds denna vecka.

Dagens analys

Christine Lagarde, ordförande på ECB, kommer senare idag tala vid Brussels Economic Forum. Euro-par har handlats med en budton efter Fed-mötet för två veckor sedan, trots den duvaktighet som har uttryckts av ECB och de avvikelser som har förekommit mellan de två regionernas penningpolitik.

Marknader att bevaka

S&P500, EUR/JPY, USD/CAD – marknader i fokus idag.

S&P500

S&P500 har avslutat en triangulär konsolidering och bröt den övre trendlinjen. Den senaste stigande trenden har skett utan vändningar, och sommarhandeln under de kommande månaderna antyder att det finns potential för mer för amerikanska aktier.

EUR/JPY

EUR/JPY vände från 130 efter Fed-mötet i juni. På sin väg uppåt har dock nacklinjen i ”head and shoulders”-mönstret testats, och nu ser det ut som att ett negativt sentiment har återvänt. 130-nivån är viktig för EUR/JPY – medan paret ligger över denna nivå är sentimentet positivt.

USD/CAD

USD/CAD har en intressant teknisk bild. Paret formerade antingen en rund botten eller en ”cup and handle”-formation, och båda dessa mönster kan ses vid stigande trenden. Nästa viktiga nivå blir 1,25, och en daglig stängning över denna nivå antyder att det ovan nämnda mönstret har avslutats, och att en ny trend har inletts.

Vinnare och förlorare

Precis som igår handlas amerikanska aktier med en budton och slår nya rekord nästan varje dag. Den kanadensiska och australiska dollarn är svag.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto