Home > Marknadssammanfattning: Apple och Tesla faller, Lucid-aktien stiger efter tillägget till Nasdaq 100

Marknadssammanfattning: Apple och Tesla faller, Lucid-aktien stiger efter tillägget till Nasdaq 100

  • Aktier låg röda på måndagen och startade veckan dåligt före viktiga politiska beslut från Fed och flera andra centralbanker

  • Apple skulle stänga över värderingen på 3 biljoner dollar men föll med 2,1% för att stänga på 2,88 biljoner dollar.

  • Teslas aktiekurs handlades lägre samma dag som Time Magazine utsåg bolagets vd Elon Musk till årets "Time's Person of the Year".

  • Lucid-aktien steg med 4% och nådde toppnoteringar under dagen på $40,20 innan de stängde på $39,15.

Aktier föll i måndags och stängde lägre då marknaden vacklade på grund av investerarnas oro över den potentiella effekten av Covid-19-varianten omicron på ekonomiska återhämtningsplaner. Marknaden är också nervös inför viktiga centralbanksmöten och penningpolitiska uttalanden senare i veckan.

S&P 500 föll med 0,9% när Nasdaq 100 sjönk 1,5% ledd av teknikaktier. Samtidigt sjönk Storbritanniens FTSE 100 0,8% och japanska Nikkei föll 0,7%, med förluster för Kinas Shanghai Composite-index på 0,6% och Hongkongs Hang Seng-index på -1,4%.

Globala aktier kommer sannolikt att se mer volatilitet som leder till viktiga beslut från den amerikanska centralbanken, Europeiska centralbanken och Bank of England.

Om man tittar på enskilda aktier, föll aktier i Apple Inc., (NASDAQ: AAPL) och Tesla (NASDAQ: TSLA) på måndagen trots att Lucid Group såg en uppgång på den första handelsdagen sedan Nasdaq 100 meddelade att de lagt till aktien tillsammans med sex andra till jämförelseindexet.

Apple sjunker med 2,1% och marknadsvärderingen understiger 3 biljoner dollar

Aktierna i iPhone-tillverkaren Apple Inc. stängde 2,1% lägre till $175,74 för att se företagets marknadsvärdering falla från nära 3 biljoner dollar till runt 2,88 biljoner dollar vid stängning på måndagen.

Även om Apples aktier handlades lägre liksom andra storbolagsteknologiaktier som Amazon.com Inc., Alphabet Inc. och Nvidia Corp, är AAPL fortfarande en av de bäst presterande toppaktierna 2021. Aktiekursen har stigit med över 200% sedan mars 2020 och har sjunkit med mer än 24% sedan början av oktober.

Tesla Inc., aktien faller med 5% trots att Elon Musk utses till Times Person of the Year

Tesla-aktiekursen sjönk också och bröt under $1 000 för första gången sedan oktober då pressen på försäljningssidan pressade den till $957 under dagen. Detta leder till att elbilstillverkarens aktie tappar en viktig stödnivå runt $1 000, med förluster som har setts sedan topparna nära $1 230 i början av november.

TSLA stängde ner nästan 5% till $966,41 då aktiens värde tappade över 50 dollar på dagen.

Lucid Group-aktien stiger med 4% efter tilläggning till Nasdaq 100

Aktierna i elfordonsföretaget Lucid Group (NASDAQ: LCID) steg med 4%, och uppsidan kommer efter att Nasdaq 100 meddelade att de hade lagt till aktien till sitt jämförelseindex för de största teknikaktierna.

Medan aktien kommer att börja handlas som en del av Nasdaq 100 den 20 december, förväntar sig valutahandlare ytterligare rörelser, särskilt om det finns en bredare uppgång på marknaden.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto