Home > Marknadssammanfattning: Den amerikanska dollarn ligger fortsatt högt inför ISM Services senare under handelsdagen

Marknadssammanfattning: Den amerikanska dollarn ligger fortsatt högt inför ISM Services senare under handelsdagen

Oljan ligger nu på över 66 dollar per tunna, och sätter ytterligare press på priserna. Investerare söker sig allt mer mot råvaror och aktier då det finns en rädsla för högre inflation under de kommande månaderna.

Prisförändringarna denna handelsvecka har varit relativt typiska för en NFP-vecka – snäva intervall, falska genombrott och osäkerhet. Under sådana perioder är det viktigt att fokusera på helhetsbilden och se bortom fredagens NFP-rapport, framförallt när man handlar den amerikanska dollarn. En annan strategi som många traders använder under NFP-veckan är att fokusera på korspar (det vill säga valutapar som inte har den amerikanska dollarn som en av sina beståndsdelar) för att diversifiera bort från dollarn.

Aktiemarknaden i USA handlas fortfarande med en stigande trend. Igår reagerade de huvudsakliga indexen på nyheterna att ett kinesiskt flygplan tog sig in på taiwanesiska flygrum, vilket fick DJIA att sjunka med ett par hundra punkter under 34 000. Detta visade sig dock vara ett falskt genombrott, då investerare tog vara på möjligheten att köpa dippen.

I Europa öppnade de huvudsakliga indexen dagen positivt. Det spanska indexet har stigit med 1,5%, FTSE ligger väldigt nära 7 000-nivån och Dax har hittat starkt stöd vid 15 000-nivån.

Råvarorna är fortsatt starka, mycket tack vare att WTI-priset på råolja har stigit med över 1% hittills idag. Priset på olja steg till över 66 dollar per tunna, vilket sätter ytterligare press på priserna. Silver och guld är fortfarande populärt då investerare letar efter ett sätt att säkra mot den kommande inflationen.

Dagens analys

Den ekonomiska prognosen i EU och ISM Services är de viktigaste ekonomiska rapporterna idag. EU-området bekräftade att det nu har varit två kvartal i rad med ekonomisk nedgång. Vad gäller ISM Services förväntar sig marknadsdeltagare en siffra på 64,2, men risken är att det blir mer än så då den amerikanska ekonomin öppnar upp igen.

Marknader att bevaka

DJIA, AUD/USD, EUR/JPY  – marknaderna i fokus idag.

DJIA

Den falska nedgången på DJIA kan ses på föregående dags diagram, som ser ut som ett hammarmönster. Skillnaden är att en vanlig hammar formeras mot slutet av en nedåtgående trend, vilket inte är fallet här. Istället genomförde marknaden ett falskt genombrott mot slutet av en vimpelformation, och de rådande prisförändringarna antyder att det finns ytterligare potential uppåt.

AUD/USD

Dollarn handlas med en stigande ton, trots den stigande aktiemarknaden. Här är dagens prisförändringar på AUD/USD, och de visar att marknaden har rört sig väldigt lite de senaste månaderna. Mönstret liknar ett ”head and shoulders”-mönster, och risken är att det finns potential nedåt. En rörelse under den potentiella nacklinjen sätter ytterligare press på prisförändringarna.

EUR/JPY

En stigande kil formeras kring den dagliga tidsramen på EUR/JPY, och fokus skiftar mot den lägre trendlinjen. Ett genombrott här antyder mer svaghet runt 130-nivån.

Vinnare och förlorare

Amerikanska aktier och oljan har presterat bäst denna vecka, medan euron visar tecken på svaghet.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto