Home > Marknadssammanfattning: Den amerikanska dollarn och aktiemarknaden avviker i början av den nya handelsmånaden

Marknadssammanfattning: Den amerikanska dollarn och aktiemarknaden avviker i början av den nya handelsmånaden

Både amerikanska aktier och den amerikanska dollarn inledde den nya handelsmånaden med en stigande ton. Dollarn avslutade juni vid sina högsta nivåer för hela månaden. 

Idag är månadens första handelsdag, och finansiella marknader stängde juni genom att avvika. Denna avvikelse sågs framförallt mitt på handelsdagen då London-sessionen och New York-sessionen överlappade.

Både amerikanska aktier och den amerikanska dollarn steg, vilket är ovanligt för de som är vana vid att stigande aktier oftast leder till en försvagad dollar. Traditionell ekonomisk teori säger att styrkan i en valuta återspeglar ekonomins styrka. Kan det vara så att den starka återhämtningen i USA har lett till både en starkare valuta och högre aktiepriser? Om så är fallet kommer vi få reda på det under sommarmånaderna då investerare förbereder sig på Jackson Hole-konferensen i augusti. Fram till dess är det framförallt NFP-rapporten imorgon som marknaden väntar på.

Dollarn steg under förra månadens sista handelsdag och stängde vid sina högsta nivåer för hela månaden. Fed:s hökaktiga utlåtande påverkar fortfarande valutahandlare, trots försök från FOMC-medlemmar att tona ned de kommande nedtrappningarna.

Dagens analys

Idag innebär starten på OPEC-JMMC-mötena. Priset på olja kan uppleva ökad volatilitet om något oväntat utannonseras.

Valutahandlare kommer även fokusera på ISM Manufacturing-rapporten. Detta är en prognos som visar hur den ekonomiska aktiviteten i tillverkningssektorn har expanderat under juni, men det viktigaste är hur det har gått med sysselsättningen. Valutahandlare kommer titta extra noga på hur det går för arbetsmarknaden i sektorn för att kunna positionera sig inför den så viktiga NFP-rapporten imorgon.

Marknader att bevaka

Silver, USD/JPY, AUD/USD – marknaderna i fokus idag.

Silver

Silvret har formerat ett triangulärt mönster som har pågått i flera månader. Med tanke på hur mönstret ser ut ser det ut att vara stigande, och det lutar åt att priset kommer ta sig över 28 dollar. Tjurar på marknaden kan vilja vänta på en daglig stängning över 28 dollar innan man agerar på detta scenario.

USD/JPY

USD/JPY håller sig i den stigande kanalen, och så länge som paret ligger kvar där är det mer riskabelt att sälja än att satsa på en fortsatt stigande trend vid det dynamiska stödet. Den dynamiska resistensen har dock hittills hållit, och 111,50 blir en intressant nivå att följa inför NFP-rapporten.

AUD/USD

En triangel i form av ett vändmönster har formerats på AUD/USD-parets dagliga diagram efter Fed:s beslut i juni och mönstret har återigen testat den lägre trendlinjen. När detta sker antyder prisförändringarna att en komplex korrigering har avslutats och att den lägsta kanten av triangeln nu fungerar som dynamisk resistens.

Vinnare och förlorare

Europeiska aktier har presterat starkt, medan euron har tappat mot den amerikanska dollarn.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto