Home > Marknadssammanfattning: Guld, silver handlas med budton då råvaror fortsätter att stiga

Marknadssammanfattning: Guld, silver handlas med budton då råvaror fortsätter att stiga

Guldet har nått sin högsta nivå sedan sent i januari, vilket även har lett till en stigande trend för andra ädelmetaller. EUR/USD och AUD/USD handlas med en budton, men den tekniska bilden talar för försiktighet.

Veckans första två handelsdagar har innehållit samma svaghet för den amerikanska dollarn som vi såg under föregående vecka. Även om vissa Fed-medlemmar har diskuterat möjligheten för en nedtrappning av tillgångsköp har marknaden inte reagerat ännu.

Innan vi tar en titt på ett par marknader är det värt att nämna att detta är den svåraste delen av handelsmånaden att bedöma. Med bara ett par handelsdagar kvar denna månad, och med en extremt utsträckt amerikansk dollar, krävs det att investerare och traders är försiktiga.

Aktiemarknaden ser fortsatt stark ut. Dow Jones sitter bekvämt nära rekordnivåer över 34 400 punkter, och tyska DAX har klättrat förbi 15 500. Utan signifikanta ekonomiska nyheter idag, och med tanke på den avvärjda korrigeringen på valutamarknaden, bör aktiemarknaden fortsätta sin väg uppåt.

Guldet tog sig över 1 900 dollar för första gången sedan januari. Denna rörelse uppåt har lett till förnyad press uppåt även för silvret, och de övergripande råvarupriserna ligger högt.

Dagens analys

Utöver rapporten över råoljelagren i USA och FOMC-medlemmen Quarles tal finns det inte mycket idag som kan få marknaderna att röra på sig. Till följd av det ligger fokus kvar på hur marknadsdeltagare positionerar sig inför PCE-inflationsrapporten på fredag, och för resten av handelsmånaden.

Marknader att bevaka

Silver, EUR/USD, AUD/USD – marknaderna i fokus idag.

Silver

Silvret gagnades av guldets stigande trend, och återhämtade sig från det dynamiska stödet. Rörelsen uppåt bekräftar den stigande kanalen, då serien med högre höga noteringar och högre låga noteringar pekar mot potential uppåt. Om priset på guld stiger ännu mer kommer silvret stöttas vid varje dipp.

EUR/USD

Detta är ett diagram som är värt att minnas när man handlar USD-par mot slutet av en handelsmånad. EUR/USD formerade en stigande kil, och prisförändringarna fortsätter inom de två trendlinjerna. Medan detta har skett har prisförändringarna varit stigande, men marknaden har bara klarat av att ta sig till marginellt nya höjder. Ett genombrott under 1,22, och ännu viktigare, under 1,2150 öppnar portarna mot mer svaghet under de kommande dagarna.

AUD/USD

Under den senaste månaden har AUD/USD-paret handlats i ett snävt intervall. Mer specifikt rörde det sig mellan 0,77 och 0,78 med ett undantag som dock snabbt vände tillbaka. Detta har lett till spekulation angående ett ”head and shoulders”-mönster, och konservativa traders kan vilja vänta på att marknaden ska stänga under 0,77 innan de satsar på den uppmätta rörelsen.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn fortsätter att tappa medan råvaror, med guldet i spetsen, fortsätter att stiga.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto