Home > Marknadssammanfattning: Guldet fortsätter stiga då dollarn fortsätter sjunka

Marknadssammanfattning: Guldet fortsätter stiga då dollarn fortsätter sjunka

Den amerikanska dollarn fortsätter att sjunka under en långsam start av handelsveckan. Siffror från den kanadensiska bostadsmarknaden kommer senare idag, vilket kan leda till viss volatilitet på CAD-paren. Guldet når en ny höjd.

Europeiska aktiemarknader inledde handelsveckan oförändrat från fredagens nivåer. Det spanska indexet och FTSE100 ligger relativt platt, nere med 0,14%, medan tyska DAX har stigit en aning med 0,06%. Detta säger mycket om prisförändringarna på andra marknader då den låga volatiliteten på aktiemarknaden innebär att det är osannolikt att andra marknader (exempelvis valutamarknaden) kommer innehålla avsevärda förändringar.

Den amerikanska dollarn fortsätter att sjunka på valutamarknaden. Den föll mot andra G10-valutor förra veckan och trenden ser ut att fortsätta under starten av den nya handelsveckan. EUR/USD-paret är det mest relevanta valutaparet på marknaden, och det rörde sig i snäva intervall under den asiatiska sessionen då inga viktiga ekonomiska händelser förväntades ske under London-sessionen.

Guldet fortsätter med sin stigande trend och tog en ny höjd idag då det tog sig över 1 850 dollar.

Dagens analys

Dagen innehåller många tal från FOMC-medlemmar. Som vi såg förra veckan är Fed-medlemmars ingripanden väldigt inflytelserika på finansiella marknader.

Inflationen i USA var betydligt högre än vad marknaden förväntade sig, och dollarn stärktes efter dessa nyheter. Detta höll dock bara i sig cirka en dag, då Fed-medlemmar snabbt nedtonade detta. Mot slutet av handelsveckan var därmed dollarn oförändrad, och till och med lägre innan inflationsrapporten släpptes.

Kanadensiska traders håller ett öga på siffrorna från bostadsmarknaden idag. Marknaden förväntar sig 305 000 nya bostäder under den föregående månaden, och överraskningar här kan få CAD-par att röra på sig.

Marknader att bevaka

Guld, EUR/JPY, USD/CAD – marknaderna i fokus idag.

Guldpriset

Guldet fortsätter sin stigande trend. Priset har nått högre höga noteringar och högre låga noteringar, vilket är typiskt för en stigande marknad. Så länge som detta fortsätter finns det press mot den viktiga 2 000 dollar-nivån.

EUR/JPY

EUR/JPY formerar just nu en stigande kil, vilket är ett vändmönster. Prisförändringarna stiger medan priset befinner sig mellan de två trendlinjerna, men tjurar på marknaden bör vara medvetna om att en rörelse under 132 kan innebära problem.

USD/CAD

USD/CAD bröt sig över den nedåtgående trendlinjen, och nu försöker björnar på marknaden ta tillbaka kontrollen. Om marknaden håller vid den tidigare lägsta nivån kan en rörelse över 1,22 vara möjlig. Priset på WTI-råolja blir viktigt för den kanadensiska dollarn. Just nu ligger den platt för dagen och har därmed inte haft någon direkt påverkan idag.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn fortsätter att sjunka, medan den kanadensiska dollarns styrka håller i sig.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto