Home > Marknadssammanfattning: Guldpriset håller över 1 800 dollar inför FOMC-utlåtandet

Marknadssammanfattning: Guldpriset håller över 1 800 dollar inför FOMC-utlåtandet

Ädelmetallerna handlas i snäva intervall inför Fed:s utlåtande senare idag. Den amerikanska dollarn har inte förändrats sedan igår, trots svaghet i IT-sektorn.

Råvaror handlas i snäva intervall denna vecka då investerare väntar på FOMC-utlåtandet och den efterföljande presskonferensen. Guldpriset håller sig över 1 800 dollar utan tecken på att ta sig ur detta intervall någon gång snart.

Den kinesiska IT-sektorn tappade avsevärt i början av handelsveckan efter att nya lagar infördes av den kinesiska regeringen. Dippen utlöste också en viss svaghet i Nasdaq 100 med svallvågseffekter även på andra index. Dock lyckades Dow Jones hålla sig över 35 000-nivån och köps fortfarande inför Fed:s beslut.

De europeiska aktiemarknaderna öppnade något högre idag. FTSE 100 återtog nyligen 7 000-nivån och tyska Dax handlas över 15 500.

Vad gäller valutamarknaden har vi just nu liten eller ingen volatilitet eftersom marknadsaktörer väntar på handelsveckans huvudhändelse. Just nu lutar det åt en hökaktig överraskning från Fed. Eftersom det är en sommarmånad kan presskonferensen dock bli en icke-händelse.

Dagens analys

Den kanadensiska inflationsrapporten kan utlösa viss volatilitet på kanadensiska valutapar. I synnerhet USD/CAD befinner sig i en stigande trend efter vändningen från 1,20 och avvikelser från prognosen på 0,4% kan förändra marknadsriktningen snabbt.

Marknadsdeltagare kommer att fokusera på dagens Fed-presskonferens och FOMC-utlåtandet. Förväntningarna är att Fed-mötet inte kommer leverera några överraskningar, med viss bias åt det hökaktiga.

Marknader att bevaka

Guldpriset, USD/CAD, USD/CHF är marknaderna i fokus idag.

Guldpriset

Guldet har formerat ett möjligt ”head and shoulders”-mönster. Hittills har priset hållit sig över nacklinjen, men risken är att priset på guld kommer bryta nedåt efter ett hökaktigt Fed-utlåtande. Om så blir fallet pekar den uppmätta rörelsen mot 1 750 dollar och nedåt.

USD/CAD

Ett liknande mönster kan synas på USD/CAD. Paret vände från starkt stöd kring 1,20 och har handlats med en stigande ton sedan dess. Om CPI-rapporten överraskar kan dock en rörelse under 1,25 öppna portarna mot 1,2250, vilket antyds av vändmönstret.

USD/CHF

Säkra valutor, som schweiziska franc, är hett eftertraktade denna vecka. Vändningen på IT-sektorn har lett till att japanska yen och schweiziska franc blivit temporärt förstärkta. En snabb titt på helhetsbilden visar dock att det övergripande mönstret på USD/CHF talar för en stigande trend. Marknaden har formerat en möjlig vimpel, och ett genombrott över 0,9250 antyder styrka mot 0,95-området.

Vinnare och förlorare

IT-sektorn är fortsatt svag efter händelserna i Kina. Euron är relativt stark hittills under handelsveckan.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto