Home > Marknadssammanfattning: Högre avkastning och ett svagt Nasdaq 100 inleder handelsveckan

Marknadssammanfattning: Högre avkastning och ett svagt Nasdaq 100 inleder handelsveckan

Nasdaq 100 har skapat viss svaghet på amerikanska aktiemarknader. Detta teknikindex minskade efter att ha formerat en dubbeltopp-formation över 14 000 punkter. 

Denna nya handelsvecka har allt mer kommit att handla om Nasdaq 100. Detta index representerar tekniksektorn i USA, och har haft en tuff start på handelsveckan. Det sjönk skarpt under den nordamerikanska sessionen, vilket ledde till att även andra index korrigerade.

Hittills har indexet hittat stöd vid 13 200, men för bara ett par dagar sedan låg Nasdaq 100 på över 14 000. Denna rörelse nedåt tyngde ned AUD/USD-paret, som har följt aktiemarknaden religiöst under pandemin.

Den amerikanska dollarn steg en aning efter att aktiemarknaden försvagades. En stigande 10-årig obligationsränta i USA har även hjälpt dollarn.

Råvarorna har haft en blandad dag. WTI-priset på råolja föll under 65 dollar, och även naturgas korrigerade. Guldet reagerade inte på svagheten i tekniksektorn, och köps fortfarande trots att den ligger över 1 830 dollar. Fokus denna vecka ligger på amerikansk inflation, så sannolikheten är stor att ädelmetallerna konsoliderar fram tills att denna rapport släpps senare under handelsveckan.

Dagens analys

Ordförande Bailey på den brittiska centralbanken kommer tala om räntor och utvecklingar på lånemarknaden. Det brittiska pundet förstärktes under de senaste handelssessionerna, framförallt mot euron och den amerikanska dollarn. En hel ”arme” av FOMC-medlemmar kommer tala under den nordamerikanska sessionen för att se till så att marknaden förstår Fed:s planer för den närmaste framtiden.

Marknader att bevaka

Nasdaq 100, AUD/USD, USD/CAD – marknader i fokus idag.

Nasdaq 100

Nasdaq 100 formerade en dubbeltopp över 14 000 och har korrigerat sedan dess. En dubbeltopp formeras som namnet antyder vid en stigande trends topp, och nekandet av denna topp karaktäriseras av en serie av lägre låga noteringar och lägre höga noteringar, samt att prisförändringarna domineras av en nedåtgående trendlinje.

AUD/USD

Det dagliga diagrammet av AUD/USD visar att detta australiska par är fortsatt starkt. Trots att ha öppnat veckan högt har paret problem vid resistensnivån. En rörelse under den horisontella linjen kan leda till mer svaghet. 0,70 är en viktig nivå om Nasdaq 100 fortsätter att vara svag.

USD/CAD

Den kanadensiska dollarns styrka är fortfarande ett mysterium för många traders. Under COVID-19-pandemin återhämtade sig priset på olja från de låga nivåerna i april 2020, och tog sig tillbaka till över 60 dollar, men har konsoliderat i detta område i ett par månader nu. USD/CAD har dock fortsatt att minska, och har därmed slutat korrelera direkt med oljepriset. Trots den oväntat dåliga rapporten över den kanadensiska arbetsmarknaden förra veckan fortsätter traders köpa den kanadensiska dollarn.

Den tekniska bilden visar ett möjligt ”head and shoulders”-mönster, men bara om marknaden bryter serien av lägre låga noteringar och lägre höga noteringar. Fram till dess är det björnar på marknaden som bestämmer.

Vinnare och förlorare

Nasdaq 100 är veckans förlorare hittills, medan det brittiska pundet köps och säljs med en budton.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto