Home > Marknadssammanfattning: Månadsslutets flöden i fokus denna vecka

Marknadssammanfattning: Månadsslutets flöden i fokus denna vecka

Marknaden förbereder sig på månadsslutets flöden, och NFP-rapporten som kommer på fredag. 

Onsdag innebär slutet på handelsmånaden, så volatiliteten förväntas stiga under denna period. Sommarhandeln har tagit över marknaden efter att stora centralbanker levererade sina utlåtanden för den kommande perioden. Till följd av det skiftar nu fokus till NFP-rapporten på fredag, och Jackson Hole-konferensen i augusti.

Aktiemarknaderna uppskattar mindre volatilitet. Oftast stiger aktiemarknader när VIX-indexet minskar och ligger på låga nivåer. Förra veckan steg Nasdaq 100 och S&P500 till nya rekord.

Aktiemarknaderna följde snart efter. De huvudsakliga europeiska indexen inledde handelsveckan nära sina senaste höjder med FTSE100 i Storbritannien över 7 100 punkter och DAX i Tyskland över 15 600.

Priset på råolja nådde nyligen 74 dollar. Senare under handelsveckan blir OPEC+-mötet viktigt för priset på olja, men även vid dessa förhöjda nivåer köps oljan fortfarande. Guldet och silvret återhämtade sig en aning men kunde inte radera de förluster som de upplevde de senaste veckorna.

Dagens analys

Kalendern för handelsdagen är väldigt lugn. Bara FOMC-medlemmen Williams tal kan ge något nytt, men troligtvis kommer vi inte se några avsevärda förändringar vad gäller priser på marknaden. Till följd av det blir dagens handel en fråga om tålamod inför månadsslutets flöden och NFP-rapporten senare under veckan.

Marknader att bevaka

Guld, USD/JPY, AUD/USD – marknader i fokus idag.

Guld

Guldet är fortsatt svagt och konsoliderar i ett horisontellt mönster. Prisförändringarna liknar ett ”head and shoulders”-mönster, och ett genombrott och stängning under 1 750 bör innebära problem för tjurar på marknaden.

USD/JPY

Den dagliga tidsramen på USD/JPY-paret pekar både mot en vändning och en fortsättning. Å ena sidan har marknaden haft det svårt att ta sig över 111, så vi kan komma att få se en dubbeltopp. Å andra sidan har paret på väg nedåt lyckats hålla en serie av högre låga noteringar, vilket antyder att en möjlig stigande triangel kan formas. Till följd av det krävs det tålamod innan man agerar på dessa två möjliga mönster.

AUD/USD

AUD/USD har tagit sig tillbaka till den horisontella resistens som paret bröt efter Fed:s senaste utlåtande. Investerare och valutahandlare övervakar fortfarande ett möjligt ”head and shoulders”-mönster, och den senaste uppgången kan vara ett nytt test av nacklinjen.

Vinnare och förlorare

Amerikanska aktier är fortsatt starka baserat på terminsmarknaderna, och den amerikanska dollarn ser svag ut då den säljs vid varje vändning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto