Home > Marknadssammanfattning: NFP-rapporten i juni räcker inte för att förändra dominanta marknadstrender

Marknadssammanfattning: NFP-rapporten i juni räcker inte för att förändra dominanta marknadstrender

Den amerikanska dollarns svaghet är ett dominant tema på finansiella marknader efter att NFP-rapporten släpptes. Marknadsdeltagare förbereder sig på den amerikanska inflationsrapporten och ECB-mötet senare denna handelsvecka. 

NFP-rapporten som släpptes i fredags ledde till att dollarn fortsatte sin väg nedåt. Den amerikanska ekonomin skapade färre jobb än vad marknaden förväntade sig, vilket ledde till att dollarn tappade.

Det kan även vara så att marknaden förbereder sig inför veckans två huvudsakliga händelser, nämligen inflationsrapporten i USA och beslutet från ECB. Det som inleddes i fredags fortsatte när London-sessionen inleddes idag, då dollarn fortfarande handlas med en svag ton.

Aktiemarknadens index stiger under den handelsmiljö som nu råder, och ligger nära sina rekord. I Tyskland ligger DAX på 15 680, i Storbritannien handlas FTSE 100 för 7 114 och amerikanska terminspriser ligger platt vid öppningen. Dow ligger på runt 34 750 och S&P500 på 4 224.

Dagens analys

Dagen innehåller inte många ekonomiska händelser, och därför kommer marknadsdeltagare antagligen använda denna tid för att förbereda sig på de viktigaste händelserna, nämligen ECB-mötet och inflationsrapporten senare under veckan.

Marknader att bevaka

WTI-råolja, EUR/USD, EUR/JPY – marknaderna i fokus idag.

WTI-råolja

Priset på WTI-råolja ser ut att ta sig förbi 70 dollar. Efter en stark ekonomisk återhämtning i den utvecklade världen tack vare ökad vaccinationsgrad har priset på olja börjat stiga efter förnyad efterfrågan. Från ett tekniskt perspektiv antyder en avvikelse från den stigande kanalen en rörelse mot den tidigare resistensnivån, där marknaden kan hitta nytt stöd.

EUR/USD

EUR/USD-paret ser ut att ha formerat en trippeltopp runt 1,2250. Stigningen i fredags som svar på NFP-rapporten var inte tillräckligt stark för att bryta serien med lägre höga noteringar. Därmed finns det fortfarande bias för att EUR/USD ska fortsätta vara svagt inför ECB-mötet, med 1,20-nivån som en viktig nivå.

EUR/JPY

Ett annat EUR-par som är i fokus denna vecka är EUR/JPY. Det har handlats med en stark ton ett tag nu, men nyligen har det formerat en stigande kil. Brytningen under den lägre trendlinjen talar för ytterligare nedgång, och nu fokuserar marknadsdeltagare på att serien av högre låga noteringar också kommer brytas. En rörelse under 132,50 bör leda till ytterligare svaghet.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn är fortfarande svag, medan aktiemarknaden fortsätter att handlas med en budton.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto