Home > Marknadssammanfattning: Prognosen för Dow Jones ser stigande ut, ligger en kort stund över 35 000 punkter

Marknadssammanfattning: Prognosen för Dow Jones ser stigande ut, ligger en kort stund över 35 000 punkter

Den amerikanska aktiemarknaden fortsatte att stiga efter att Fed-ordförande Powells anförande inleddes. Dow Jones låg en kort stund över 35 000 punkter.

Fed:s ordförande, Jerome Powell, inledde sitt två dagar långa anförande med att förklara varför Fed har valt att behålla sina lättnader. Den amerikanska dollarn handlades med en nedåtgående ton under den nordamerikanska sessionen och tappade mot andra valutor.

Hittills har detta varit en typisk handelsvecka under sommarhandeln. Långsamma prisförändringar på valutamarknaden, en nedgående dollar och stigande aktiepriser.

Till följd av det låg Dow Jones en kort stund över 35 000, men hittade säljare vid denna nivå. Terminsmarknaden indikerar 34 830 för Dow Jones vid starten av dagens London-session, medan S&P500 handlas vid 4 367 punkter.

I Europa låg DAX platt vid börsöppningen vid 15 788. FTSE 100 bibehåller sin stigande trend över 7 000 punkter stärkt av starka fundamentala aspekter, så som den starka arbetsmarknadsrapporten som släpptes tidigare idag. Claimant Count Change föll mer än förväntat, vilket hjälpte pundet och aktiemarknaden.

Vad gäller råvaror håller WTI-råoljan över 70 dollar, vilket är en stark indikator med tanke på att det endast är en dipp under 70 dollar som hade förändrat synen på oljepriserna. Guld, naturgas, silver och koppar fortsätter att stiga tack vare stigande PPI (dvs. inflation för producenter) i USA, vilket är ytterligare ett tecken på att inflationen inte lugnar ner sig någon gång snart.

Dagens analys

Dagen inleddes med att en brittisk jobbrapport släpptes. Arbetslösheten steg förvisso till 4,8% efter förväntningar på 4,7%, men Claimant Count Change sjönk avsevärt.

De viktigaste ekonomiska händelserna som är schemalagda för resten av dagen är Philly Fed Manufacturing Index och rapporten om industriell produktion i USA. Den huvudsakliga händelsen är dock fortfarande Powells anförande.

Marknader att bevaka

Dow Jones, USD/JPY, USD/CAD – marknader i fokus idag.

Prognos för Dow Jones

Dow Jones återgick från 35 000-området för andra gången på två månader. Om korrigeringen fortsätter antyder den tekniska bilden att en dubbeltopp kan formeras, även om det är för tidigt att sia om det. Björnar på marknaden håller ett öga på 34 250-nivån då en dipp dit antyder att det finns potential för mer svaghet.

USD/JPY

USD/JPY-paret bröt den stigande trendlinje som hade stigit ända sedan starten på handelsåret. Nu när trendlinjen är bruten har sentimentet på marknaden blivit mer negativt, och valutahandlare hade en stark möjlighet att blanka paret för ett par dagar sedan då nivån testades två gånger.

USD/CAD

USD/CAD reagerade på den kanadensiska centralbankens penningpolitiska utlåtande igår och vände från nacklinjen av ett inverterat ”head and shoulders”-mönster, och nu skiftar fokus mot marknadens förmåga att nå den uppmätta rörelsen vid 1,29.

Vinnare och förlorare

Japanska yen steg inför den japanska centralbankens beslut, medan den amerikanska dollarn fortfarande säljs.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto