Home > Marknadssammanfattning: Prognosen för S&P 500 ser positiv ut när indexet ligger nära 4 400 punkter

Marknadssammanfattning: Prognosen för S&P 500 ser positiv ut när indexet ligger nära 4 400 punkter

Trots Fed:s signalerande om nedtrappningar av tillgångsköp fortsätter indexen liggar nära sina toppnivåer. Prognosen för S&P 500 ser positiv ut när indexet ligger nära 4 400 punkter.

S&P 500 ligger nära sina toppnivåer och hotar att ta sig ännu högre. För närvarande kan vi sen en möjlig vimpelformation, och den uppmätta rörelsen pekar mot ytterligare ökningar.

Igår signalerade Fed i USA att de närmar sig att trappa ned på tillgångsköp. Ett beslut har inte fattats ännu exakt när, så de kommande mötena blir avgörande.

Normalt borde gårdagens meddelande ha varit hausseartat för dollarn och baisseartat för aktiemarknaden. Men det motsatta hände, eftersom Fed såg till att behålla en vag ton.

Exempelvis menade Fed att fortsätter att utvärdera utvecklingen mot nedtrappningsmål men kommer att överväga hur snabbt och när de ska börja. Med andra ord är vi inte där ännu, och marknaden tog dem på orden. Till följd av det håller sig de viktigaste amerikanska indexen nära sina toppar.

Valutamarknaden reagerade inledningsvis med en stark dollar, men detta vände snabbt. Inför London-öppningen köps dollarn, vilket kan ses på EUR/USD som handlas över 1,1850. erbjuds

De europeiska aktiemarknaderna är bokstavligen oförändrade och står kvar som de har stått under de senaste veckorna. Ingenting verkar få marknaderna att röra på sig under sommaren och sommarhandeln kommer sannolikt att fortsätta i augusti.

På råvarufronten återhämtade silvret en del av det som råvaran hade tappat, och handlas nu över 25,20 dollar, medan guld ligger på 1 815 dollar. Råoljepriset ligger fortfarande väl över 72 dollar.

Dagens analys

Både sessionerna i London och Nordamerika ser intressanta ut idag. I Europa kan inflationsrapporten och arbetslöshetsrapporten i Tyskland och Spanien få den gemensamma valutan att flytta på sig.

I USA flyttas fokus från Fed:s beslut till förhandsutgåvan av BNP-rapporten. Av de tre versionerna av BNP som utannonseras i USA, är förhandsrapporten den viktigaste eftersom den släpps tidigast. Marknaden förväntar sig 8,5% ekonomisk tillväxt under andra kvartalet, efter 6,2% under det föregående.

Marknader att bevaka

S&P 500, EUR/USD och EUR/JPY är marknaderna i fokus idag.

Prognos för S&P 500

En möjlig vimpel kan synas på S&P 500:s 4-timmarsdiagram. Detta är ett fortsättningsmönster, och fokus skiftar nu till marknadens förmåga att ta sig högre. Baserat på ett sådant genombrott antyder den uppmätta rörelsen 4 600 som mål.

EUR/USD

EUR/USD fortsätter att hitta köpare under 1,18 och bröt ut ur den enorma fallande kilen. Nästa mål är den viktiga 1,20-nivån, då marknaden ofta går tillbaka halva distansen som rests under en kil.

EUR/JPY

Prisförändringar som liknar EUR/USD kan ses på EUR/JPY. Här köptes alla dippar under 130 direkt, och fokus skiftar nu mot 131, vilket var den senaste låga högstanivån. En rörelse över denna nivå indikerar fortsatt styrka.

Vinnare och förlorare

Amerikanska aktier köps fortfarande medan den amerikanska dollarn säljs efter Fed:s utlåtande.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto