Home > Marknadssammanfattning: RBA håller sin politik oförändrad då NFP-veckan inleds

Marknadssammanfattning: RBA håller sin politik oförändrad då NFP-veckan inleds

Den amerikanska dollarns nedåtgående trend fortsätter under NFP-veckan, vilket vi kan se i form av en starkare EUR/USD, GBP/USD och AUD/USD. Dagen är fullpackad med viktiga ekonomiska händelser.

Idag är den första dagen av handelsmånaden, och den första dagen efter den långhelg som markerades av Memorial Day i USA och en röd dag i stora delar av Europa. Till följd av det vaknar de finansiella marknaderna långsamt, med många viktiga ekonomiska händelser framför oss.

Juni inleddes på samma sätt som maj avslutades – med en svag dollar och starka aktier. Tyska DAX har stigit med 0,75% och ligger över 15 500, FTSE 100 sitter bekvämt över 7 000 punkter och amerikanska terminspriser pekar mot en stark start även för amerikanska index.

Den amerikanska dollarn fortsätter sin nedgång då den inte har klarat av att hålla fast vid några ökningar. Förra fredagens PCE-data ledde till att dollarn steg en aning, men det visade sig vara en falsk ökning då hela rörelsen uppåt mot dagens slut hade raderats.

Vad gäller råvarumarknader hotar WTI-priset på råolja att stiga inför OPEC-JMMC-mötena idag. Guldet handlas med en stark ton just nu och har hållit sig över 1 900 dollar.

Dagens analys

Dagen är fullproppad med viktiga ekonomiska händelser. RBA:s ränteutlåtande i Asien innebar inget nytt för de som är intresserade av den australiska dollarn då centralbanken höll sin politik oförändrad.

Under London-sessionen skiftar fokus mot PMI för tillverkning i Euro-området och Storbritannien, samt CPI-prognosen för kontinentala Europa.

Senare under den nordamerikanska sessionen förväntas ISM Manufacturing visar ytterligare expansion av sektorn med en prognos på 60,8 för föregående månad. Två Fed-medlemmar talar även, vilket har potential att få dollarn att flytta på sig.

Marknader att bevaka

Dax, GBP/USD, USD/CHF – marknader i fokus idag.

Dax

Dax befinner sig i en stigande formation som hotar att bryta högre. Prisförändringarna liknar en stigande triangel, och den uppmätta rörelsen pekar uppåt. Det tjurar på marknaden vill se nu är en daglig stängning på över 15 600 för att bekräfta pressen uppåt.

GBP/USD

Ett liknande mönster kan synas på GBP/USD-paret. Vi ser här ett par som konsoliderar mot den horisontella resistensen och testar 1,4250-området. Prisförändringarna är fortfarande stigande vid 1,4150 och endast en rörelse under detta kan leda till mer svaghet.

USD/CHF

En fallande kil har brutit högre på USD/CHF-diagrammet, och nu testar marknaden den övre trendlinjen igen. Den låga nivån under 0,8950 är viktig för ett stigande scenario och måste hålla för att tjurar på marknaden ska kunna ta kontroll över marknaden. En rörelse över 0,9050 pekar mot ytterligare styrka.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarns nedåtgående trend fortsätter, samtidigt som euron och den australiska dollarn stiger.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto