Home > Marknadssammanfattning: Silverpriset fortsätter att stiga när det ligger över 25 dollar; stigande triangel pekar mot mer styrka

Marknadssammanfattning: Silverpriset fortsätter att stiga när det ligger över 25 dollar; stigande triangel pekar mot mer styrka

Ädelmetallerna inledde handelsmånaden med konsolidering, men mönster på större tidsram visar på en stigande trend. Silverpriset ser ut att stiga när det befinner sig över 25 dollar.

Augusti är här och handelsmånaden börjar med en hektisk vecka. Två centralbanker (den australiska och brittiska) kommer att släppa sina penningpolitiska utlåtanden under veckan, och på fredag kommer NFP-rapporten. 

Denna månad är råvarupriserna i fokus, särskilt ädelmetaller. Guld och silver har korrigerat eller konsoliderat under större delen av handelsåret, men det lutar åt en stigande trend när man tittar på den större tidsramen. För guldet är 1 800 dollar avgörande, precis som 25 dollar är för silvret.

WTI-råoljan öppnade handelsmånaden över 73 dollar och är därmed oförändrad sedan förra veckan. Oljeprisets förmåga att ligga kvar över 70 dollar kommer ytterligare att pressa priset på varor och tjänster och därmed påverka råvarupriserna.

Aktiemarknaderna tog ett par steg tillbaka förra veckan då de kinesiska myndigheterna drev nyare och hårdare lagstiftning mot IT-företag. Detta ledde till att IT-sektorn i USA korrigerade, men investerare köpte dippen. S&P 500 slog nytt rekord i slutet av den senaste handelsveckan, och terminsmarknaden indikerar nivåer nära rekorden.

I Europa har aktiemarknaderna varit relativt stabila de senaste veckorna. FTSE 100 i Storbritannien håller stadigt över 7 000, och tyska Dax håller över 15 500.

Valutamarknadens prisförändringar domineras fortfarande av en svag amerikansk dollar. EUR/USD-paret nådde 1,19 i fredags innan det nekades, och GBP/USD tog sig tillbaka nära 1,40.

Dagens analys

Dagen inleds långsamt ur en ekonomisk kalenders synvinkel eftersom inga relevanta ekonomiska data kommer under den europeiska sessionen förutom PMI för tillverkningssektorn. Marknaden förväntar sig starka siffror från de stora europeiska ekonomierna, exempelvis 66 i Schweiz, 60,4 i Storbritannien och 65,6 i Tyskland.

Under den nordamerikanska sessionen kommer ISM för tillverkningssektorn och rapporten för månatliga kostnader inom bygg att ge ytterligare ledtrådar om den ekonomiska tillväxten i USA.

Marknader att bevaka

Silverpriset, EUR/AUD och GBP/USD är marknaderna i fokus idag.

Silver

Helhetsbilden för silvermarknaden är stigande. En stigande triangel kan ses på månadsdiagrammet, och den pekar mot ytterligare styrka framöver. Investerare bör fokusera på 28 dollar-nivån då en daglig eller veckovis stängning över denna nivå antyder om ett möjligt stigande genombrott för silverpriset.

EUR/AUD

EUR/AUD tjänade på en starkare euro och en svag australisk dollar. Denna vecka kommer den australiska centralbanken antagligen leverera ett duvaktigt utlåtande med tanke på de nya nedstängningarna i landet och dess påverkan på den australiska ekonomin. Det lutar fortfarande åt en stigande trend för EUR/AUD, vilket innebär att varje dipp lär köpas.

GBP/USD

GBP/USD vände från 1,36 hela vägen till 1,40 innan ytterligare prisökningar nekades. Det lutar fortfarande åt en stigande trend så till vida att serien av högre låga noteringar håller, åtminstone tills torsdagens beslut från den brittiska centralbanken.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn är fortsatt svag medan det brittiska pundet köps vid varje dipp. 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto