Home > Marknadssammanfattning: Silverpriset vid dynamiskt stöd, amerikanska dollarn tappar lite

Marknadssammanfattning: Silverpriset vid dynamiskt stöd, amerikanska dollarn tappar lite

Silverpriset möter dynamiskt stöd och måste hålla över 26 dollar för att en stigande triangel fortfarande ska gälla. Den amerikanska dollarn tappar en del inför Fed-ordförande Powells tal senare under handelsveckan.

Handelsveckan inleds långsamt med snäva intervall. Silverpriset har på sistone tappat och mött dynamiskt stöd mot en stigande trendlinje. Om marknaden inte kan hålla över 26 dollar ogiltigförklaras den stigande triangel som tidigare har varit ett tecken på en stigande trend.

Aktiemarknaden fortsätter att stiga, och S&P500 slog nytt rekord i fredags. Varje dipp köps, och sommarhandelsförhållandena gynnar inför Powells tal senare under handelsveckan liknande prisförändringar.

I Europa har de stora aktieindexen tappat en aning och följer därmed terminspriserna på den amerikanska marknaden. Bristen på ekonomiska nyheter antyder att den europeiska sessionen kommer likna den asiatiska, det vill säga med snäva intervall.

Den amerikanska dollarn tappade en aning efter att ha stigit under förra veckans andra hälft. Till följd av det ligger EUR/USD nu på 1,1880 efter att ha legat under 1,18 förra veckan, och prisförändringarna är även identiska på andra dollar-par.

Dagens analys

Den ekonomiska kalendern innehåller inte mycket idag, så de tekniska nivåerna och prisförändringarna på aktiemarknaderna är det som driver resten av handelsdagen.

Marknader att bevaka

Silver, AUD/USD, EUR/JPY – marknader i fokus idag.

Silverpriset

Silverpriset möter starkt dynamiskt stöd och måste hålla över 26 dollar för att ett stigande scenario fortfarande ska gälla. Marknaden misslyckades att ta sig över 30 dollar för ett par månader sedan, och en möjlig stigande triangel stödjer ett stigande scenario. En dipp och stängning under 26 dollar innebär dock att det dynamiska stödet inte höll, vilket kan leda till att björnar på marknaden försöker få priset att falla ännu mer.

AUD/USD

En stigande avvikelse har formerats på AUD/USD då marknaden har haft svårt att hålla under 0,75. Varje gång marknaden har försökt göra det har vändningen varit stark, men återhämtningarna har inte räckt för att bryta den senaste låga högstanoteringen. Denna stigande avvikelse antyder att den amerikanska dollarn kommer tappa ännu mer, och en daglig stängning under 0,75 antyder att det finns styrka för valutaparet.

EUR/JPY

En annan stigande avvikelse har formerats på EUR/JPY. 130-nivån har agerat som starkt stöd, och detta är andra gången som marknaden har klättrat från denna siffra. En daglig stängning över 131 ser konstruktivt ut, medan en stängning under 130 ogiltigförklarar det stigande scenariot.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn ser svag utan medan amerikanska aktier ligger nära sina toppnoteringar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto