Home > Marknadssammanfattning: S&P 500 slår nytt rekord samtidigt som EURUSD förbereder sig för ett genombrott

Marknadssammanfattning: S&P 500 slår nytt rekord samtidigt som EURUSD förbereder sig för ett genombrott

Idag handlar allt om inflationsrapporten i USA. Det verkar som att hela finansvärlden väntar på denna rapport om man dömer av den extremt låga volatiliteten.

När volatiliteten är låg brukar aktier ligga högt. S&P 500 slog exempelvis nytt rekord igår, och andra aktiemarknadsindex ligger också nära sina toppnivåer.

I Europa fortsätter frenesin på aktiemarknaden. Det spanska indexen ligger över 8 500, FTSE100 nära 6 900 och CAC40 sitter bekvämt över 6 100. Den påskyndade vaccinationen under de senaste dagarna har lett till en förnyad optimism i Europa, då målet med 70% flockimmunitet i september ser rimligt ut igen.

Valutamarknaden är riktigt långsam den här veckan. Exempelvis hade EURUSD ett intervall med endast 48 punkter och ligger runt 1,19. När EURUSD inte rör på sig rör sig inte heller något annat, så traders får helt enkelt vänta på nästa sak som kan skapa aktivitet.

Dagens analys

Marknadsdeltagare förväntar sig att inflationen och CPI i USA ska visa att priserna har ökat med 0,1% under den senaste månaden. Risken här är att det blir mer än så och det finns en oro att inflationen ska stiga efter de senaste monetära och finansiella stödåtgärderna.

Den nya zeeländska dollarn (NZD) kommer vara i fokus idag då centralbanken (RBNZ) levererar sitt ränteutlåtande och politiska översikt.

Marknader att bevaka

Silver, EURGBP, EURUSD – marknader i fokus idag.

Silver

Silvret har antagit en möjlig dubbeltopp nära 30 dollar och sitter ni ett horisontellt intervall som kan komma att avgöra dess nästa rörelse. Om marknaden bryter sig igenom det horisontella stödet kan traders pressa priset mot dubbeltoppens uppmätta rörelse. Om å andra sidan prisförändringarna är starka nog att ta sig över 30 dollar kommer marknadsdeltagare fortsätta satsa på att silvret ska stiga i en rektangulär formation.

EURGBP

EURGBP har antagit ett fallande kil-mönster vid det viktiga stödet, och bör nu hitta stöd igen efter att ha testat den övre trendlinjen. Här förväntas nya köpare anlända, och marknaden bör inte träffa nya låga nivåer för att vändmönstret ska kunna bekräftas.

EURUSD

Tiden är nu för EURUSD-paret, då det formerar ett triangulärt mönster inför inflationsrapporten i USA. Marknaden kan ta sig åt det ena eller andra hållet. Å ena sidan pekar en stigande trend mot en vimpelformation med ett mål på 1,20. Å andra sidan pekar en nedåtgående trend mot en rörelse tillbaka till stödet kring 1,1770.

Vinnare och förlorare

Euron fortsätter att köpas och säljas med en stigande ton, framförallt mot dollarn och japanska yen. Återigen har vi vinnare på amerikanska och europeiska aktiemarknader då investerare väljer att fortsatt köpa aktier. Resultaträkning från Q1 inleds denna vecka, och stora finansiella institutioner är först på tur.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto