Home > Marknadssammanfattning: USD/CAD ligger över 1,20 en dag inför beslut från BOC

Marknadssammanfattning: USD/CAD ligger över 1,20 en dag inför beslut från BOC

Guldet vände från det dynamiska stödet medan den amerikanska dollarn är fortsatt svag. USD/CAD håller sig över 1,20 en dag inför den kanadensiska centralbankens penningpolitiska beslut.

Veckans första handelsdag passerade utan signifikanta marknadsrörelser. Finansiella marknader väntar nu på veckans tre viktigaste händelser – räntebeslutet från Kanadas centralbank på onsdag, inflationsrapporten i USA på torsdag och ECB:s beslut på torsdag.

Till följd av det konsoliderar aktiemarknadsindexen i snäva intervall, i närheten av sina senaste höga noteringar. Det florerar rykten att Fed förbereder sig på att kommunicera en plan för nedtrappning av tillgångsköp, så den nuvarande lugna marknaden kan snabbt komma förändras.

Valutamarknadens volatilitet är fortsatt låg också. Det ser nästan ut som sommarhandel redan, trots faktumet att vi bara befinner oss i den första hälften av juni. EUR/USD ligger runt 1,22 och letar efter riktning. Samma kan sägas för AUD/USD som just nu flörtar med 0,7750-området.

Guldet vände starkt från förra veckans låga noteringar efter att ha reagerat på det dynamiska stöd som gavs av den stigande trendlinjen. Råvaror generellt sett har reagerat på den svaga dollarn, framförallt med tanke på den stigande inflationen.

Dagens analys

Dagens ekonomiska kalender är full av mindre viktig data. Detta innebär att marknadsdeltagare inte förväntar sig att dagens ekonomiska händelser kommer påverka prisförändringar särskilt mycket, vilket vi kan se genom den gula färg som händelserna har fått i kalendern. Investerare letar därför efter andra faktorer som kan påverka marknaderna, exempelvis den svaghet som har synts på kryptovalutamarknaden.

Marknader att bevaka

Guld, USD/CAD, EUR/AUD – marknaderna i fokus idag.

Guld

Guldet vände från det dynamiska stöd som gavs av den lägre kanten av den stigande kanalen. Den gula metallen har visat en stigande trend ända sedan april, och samlar nu kraft inför att ta sig över den psykologiskt vikta 2 000 dollar-nivån.

USD/CAD

Ett valutapar som är i fokus denna vecka är USD/CAD. Kanadas centralbank förväntas leverera sitt penningpolitiska beslut imorgon, och USD/CAD håller knappt vid det viktiga stödet kring 1,20. 1,20, samt 1,22, har visat sig vara kanter i ett intervall som nu har hållit i över en månad, vilket säger en hel del om volatiliteten på valutamarknaden.

EUR/AUD

Ett intressant mönster har börjat formas på EUR/AUD-paret. Å ena sidan ser det ut som att marknaden befinner sig i de sista faserna av ett investerat ”head and shoulders”-mönster. Å andra sidan har 1,60 agerat som en viktig nivå många gånger förr. Därmed kan en rörelse över 1,60 leda till ytterligare styrka för paret, då markandsdeltagare kommer försöka fullborda det inverterade ”head and shoulders”-mönstret uppmätta rörelse.

Vinnare och förlorare

Den kanadensiska dollarn är fortsatt stark mot den amerikanska dollarn, och det är även priset på guld.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto