Home > Marknadssammanfattning: WTI-priset på råolja vänder från de låga nivåerna i en stark start på handelsveckan

Marknadssammanfattning: WTI-priset på råolja vänder från de låga nivåerna i en stark start på handelsveckan

Den amerikanska dollarn inleder veckan med en nedåtgående ton då EUR/USD återgår till 1,22-nivån. Råoljan återhämtar sig och ädelmetallerna ser starka ut.

Handelsveckan inleds med att ekonominyheterna domineras av kryptovalutamarknadens härdsmälta. Över helgen tappade Bitcoin, Ethereum och andra mynt över 10% av sitt värde innan de återhämtade sig en aning.

Den traditionella valutamarknaden handlas mer eller mindre som den avslutade förra veckan. Den amerikanska dollarn är fortsatt låg, vilket vi kan se på EUR/USD-marknadens förmåga att ta sig tillbaka till 1,22-nivån, efter att ha handlats med en svag ton förra fredagen. Även AUD/USD och GBP/USD visade liknande prisförändringar.

Aktiemarknaden i Europa öppnade nära sina senaste toppar medan terminspriserna i USA pekar mot måttliga ökningar. Det spanska indexet öppnade cirka 0,17% högre, FTSE100 cirka 0,5% och Dow Jones i USA med 0,42%.

Vad gäller råvaror vände oljan starkt och har nu inlett veckan med att stiga med 1,46%. Trots fler nyheter om att det finns ett Iran-avtal runt hörnet är investerare villiga att köpa dippen tack vare den starka ekonomiska återhämtningen. Guldet handlas nära 1 900 dollar-nivån då ädelmetaller är hett eftertraktade.

Dagens analys

Dagens innehåller inte många ekonomiska händelser. Banker i Schweiz, Frankrike och Tyskland är även stängda på grund av en röd dag. Till följd av det kommer fokus ligga på kryptovalutamarknaden och den amerikanska sessionen.

Den brittiska centralbankens ordförande Andrew Bailey talar idag inför Treasury Select Committee i London, så de som är intresserade av det brittiska pundet bör hålla ett öga på pundets volatilitet runt denna händelse.

Marknader att bevaka

Råolja, GBP/USD, USD/CHF – marknaderna i fokus idag.

Råolja

Den tekniska bilden ser konstruktiv ut. Råoljan nekades två gånger vid 67 dollar-området, men har behållit sin serie av högre låga noteringar under sin väg nedåt. Till följd av det indikerar diagrammet en möjligt stigande triangel, vilket är ett fortsättningsmönster som pekar uppåt. 67 dollar-området blir viktigt för ytterligare ökning.

GBPUSD

GBP/USD-paret formerade en stigande kil medan det försökte ta sig över 1,42. 1,40-området är fortfarande viktigt, och paret tenderar att behålla en stigande ton när det befinner sig över detta område. En rörelse under 1,40 kan dock leda till mer svaghet under medellång och kort sikt.

USDCHF

Här har vi ytterligare en kil, men denna gång en fallande sådan. 0,90-området är viktigt här, och paret fortsätter att vara under press medan det befinner sig under denna nivå. En rörelse över nivån bör leda till mer styrka och en kil som återgår till 0,9150-området.

Vinnare och förlorare

Den amerikanska dollarn ser svag ut medan WTI-priset på råolja och guld letar efter nya köpare för att få priset att stiga.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto