Home > Marknadsuppdatering: Aktier, Treasury-avkastningen kan stiga högre

Marknadsuppdatering: Aktier, Treasury-avkastningen kan stiga högre

  • Amerikanska aktier visade uppgångar för tredje dagen i rad, medan amerikanska statsavkastningarna steg över 1,5 % för första gången på en vecka.

Wall Street steg på onsdagen då investerare reagerade på Omicron-relaterade nyheter, vilket bidrog till tisdagens uppgångar.

S&P 500 gick upp 14 punkter för att stänga 0,3% högre då jämförelseindex såg att ett nytt rekord är nära. Samma utsikter återspeglas i affärer på Dow Jones Industrial Average, som klättrade 35 punkter eller 0,1%, och Nasdaq Composite, som lade till 100 punkter, eller 0,64%.

Detta efter att de europeiska marknaderna stängt lägre. Det paneuropeiska Stoxx 600-indexet föll 0,5%, Storbritanniens FTSE 100 och tyska DAX stängde 0,04% respektive 0,8% medan Frankrikes CAC 40 sjönk 0,7%. Marknaderna kommer att öppna i rött på torsdagen, även om viss volatilitet kan se en bredare vändning.

Amerikanska aktier tittar på en fjärde dag av uppåtgående åtgärder, en segerserie som kan se sentimentet förändras avsevärt när marknaden går mot andra halvan av december, historiskt känd för det så kallade jultomte-rallyt.

Men sentimentet är till stor del blandat eftersom investerare får nyheter om Omicron-varianten och rapporter om att ytterligare två vaccininsprutor kan räcka.

Avkastningen blir högre

På avkastningsmarknaden drev nya uppgångar den amerikanska 10-åriga statsobligationsräntan över 1,5%. Det betyder att skuldinstrumentet har redovisat tre raka dagar med vinster.

Räntan på de 10-åriga amerikanska statsobligationerna steg med 4,8 punkter och bröt över tröskeln för första gången på en vecka. Vinsterna var 1,528% vid stängningen.

Uppgångarna kommer efter att förra veckans marknadsförsäljning slutade med att den 10-åriga T-noten såg sin största veckominskning på nästan 18 månader.

Wisdom Tree-strateg Kevin Flagan sa till Reuters på torsdagen att räntorna sannolikt kommer att stiga ytterligare om ny utveckling hjälper till att dämpa oron över Omicron.

På investerarbevakningen den här veckan har vi USA:s konsumentprisinflationsdata (KPI) för november, som släpps på fredag. Med oktoberdata som visar den snabbaste inflationstoppen på över 30 år på 6,2%, kan prognoser för högre siffror se en snabbare nedtrappning från Fed.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto