Home > Marknadsuppdatering: Guld når 2-månaders topp, kryptoåterhämtning skjuter Bitcoin och Ethereum högre

Marknadsuppdatering: Guld når 2-månaders topp, kryptoåterhämtning skjuter Bitcoin och Ethereum högre

  • Aktier öppnar högre efter hausseartad vecka
  • Guld når toppar nära $1 819 på måndagsmorgonen
  • Ether återhämtar sig till över $4 700 medan BTC ser en spurt till $66k
  • Tesla och AMD bland aktier att ha koll på idag

Wall Street ser en högre öppning på aktiemarknaderna efter förra veckans hausseartade stängning. S&P 500, Dow Jones Industrials och Nasdaq 100 är alla på nya toppar. S&P 500-indexet klättrade 0,37%, medan Dow Jones Industrials Index och Nasdaq 100 steg med +0,57% respektive +0,08%.

Under fredagen anslöt den Europeiska centralbanken till Fed:s och Bank of Englands fridfulla inflationsutsikter och noterade att den globala ekonomin sannolikt kommer att förnyas med en återhämtning 2022. Med denna hållning av alla centralbankerna är marknaden mer säker på nya uppgångar allt eftersom inkomstsäsongen fortsätter och konsumtionen ökar.

Spot guld når 2-månaders högsta

Guldpriset har klättrat till sin högsta nivå på två månader, med en positiv känsla för den ädla metallen efter uppmuntrande nyheter från de amerikanska och brittiska centralbankerna.

Spotguld steg 0,2% på måndagsmorgonen till $1 820,20 per ounce; det är det högsta priset sedan början av september. Den ädla metallen tog fart uppåt från en platt US-dollar, med innehavare av säker tillflyktsort som stärktes av den låga kostnaden för att inneha råvaran.

På andra håll är spotsilver upp 0,3% till $24,26 per ounce, samtidigt som investerare också ser vinster på platina och palladium.

Kryptoåterhämtning pressar Ethereum och Bitcoin högre

Ethereum-priset har stigit till rekordhöga $4 782,42 på måndagsmorgonen, och stigit till den milstolpsprisnivån efter att ha ökat 4% på 24 timmar och 10% på en vecka. Uppsidan kommer när kryptomarknadsvärdet nådde 3 biljoner dollar för första gången och ökade med över 4,2%.

Etherpriserna har stigit med 33% sedan början av oktober och mer än 900% under det senaste året, visar data från CoinGecko.

Nyligen noterade Real Visions VD Raoul Pal att Ethereum kan leda kryptomarknaden i en ny hausseartad fas; med ett troligt godkännande av en ETH-börshandlad fond och proof-of-stake ändras de potentiella katalysatorerna.

Samtidigt har Bitcoin ökat med över 6% under de senaste 24 timmarna när haussen siktar på det högsta rekordet på $67 277 som nåddes den 20 oktober. Flaggskeppskrypton har nått en intradagshög på $66 362 och kan snart nå en ny topp när kapitalinflöden i krypto ökar efter de senaste positiva nyheterna från tillsynsmyndigheter.

Tesla och AMD bland aktier att följa den här veckan

Tesla (NASDAQ: TSLA) kommer sannolikt att se ett visst försäljningstryck efter att Elon Musk gjort en Twitter-undersökning om huruvida han ska sälja 10% av TSLA-aktien eller inte. Undersökningen visade att över 50% bad miljardären att följa upp resultaten, dagar efter dök rapporter upp om Teslas VD:s skattesedel på 15 miljarder dollar som är skyldig att betalas för hans aktieoptioner.

Investerare i AMD (NASDAQ: AMD) kommer också att hålla utkik efter en eventuell rörelse i aktien. Företaget håller sitt Accelerated Data Center-evenemang idag, med höjdpunkter från nya processorutgåvor. AMD-aktiekursen har tidigare sett uppgångar efter händelsen, med aktiekurser som steg med 2% efter tidigare händelser.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto