Home > Marknadsuppdatering: S&P 500 ökar mot rekordstängning under tomterally

Marknadsuppdatering: S&P 500 ökar mot rekordstängning under tomterally

  • S&P 500-indexet är upp 27% i år och ser ut att bli en nytt rekordstängning efter att måndagen blir den 69:e så nära.

  • Teknik- och energiaktier ledde S&P 500, med AMD och Nvidia bland anmärkningsvärda vinnare.

S&P 500 steg på måndagen när investerare såg ännu en uppgång i amerikanska aktier efter förra veckans imponerande stängning inför julhelgen.

Uppgångarna såg till att indexet stängde på en ny topp för 69:e gången i år, med nya uppgångar sannolikt givet förbättrat investerarsentiment kring Omicron-varianten.

S&P 500 stängde på 4 791,30 och ökade med 1,4% under dagen då den slog rekordstängning för 69:e gången 2021. Med indexet som också ser ett intradagsrekord, ser det ut som att de närmaste dagarna kan se tjurar lägga till indexets 27% vinster hittills i år.

Fundstrat Global Advisors forskningschef Tom Lee sa nyligen att S&P 500 kan öka med 11% till 5 100 under andra halvan av 2022.

Nasdaq Composite och Dow ser också vinster

Nasdaq Composite och Dow Jones Industrial Average noterade också vissa uppgångar när tomte-rallyt slog till på marknaderna. Nasdaq steg 1,4% till 15 871,26, medan Dow klättrade 1% när det lade till 352 poäng till 36 302,77.

För året är Nasdaq 23% upp, medan Dows YTD-uppgångar låg på 18% vid stängning på måndagen.

Rallyt kommer också eftersom JPMorgan-analytiker säger att investerare har varit för baisse under de senaste veckorna på grund av Omicron och Federal Reserves penningpolitik. Men enligt analytikerna borde detta inte vara fallet och investerare bör väga några riskspel även om det har skett kraftiga försäljningar i några av de potentiella köpen.

Teknik- och energiaktier leder bland S&P 500-vinnarna

Teknik- och energiaktier var de enastående vinnarna i S&P 500 på måndagen, den första dagen av de sju som omfattar fem dagar denna vecka och de två första handelssessionerna under det nya året.

Båda sektorerna ökade med mer än 2% under dagen, med AMD (+5,7%) och Nvidia (+4,4%). Inom energisektorn toppade APA Corp med +7,3% vid stängning, medan Devon Energy-aktien steg 6,1%.

Men medan teknik- och energiaktier sköt i höjden, fortsatte resesektorn att möta press. Det förekom försäljningar för flygbolags- och kryssningsrederier, med Delta Air och United Airlines bland de största förlorarna i flygresebranschen.

För kryssningsrederier stängde Royal Caribbean, Carnival och Norwegian alla lägre under Covid-19-problem.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto