Home > Marknadsuppdatering: Wall Street ökar efter Feds beslut

Marknadsuppdatering: Wall Street ökar efter Feds beslut

  • Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq stängde alla i grönt efter att ha vänt tidigare förluster, med aktier som rörde sig kraftigt uppåt under eftermiddagssessionen.

Aktierna steg på onsdagen efter att Fed tillkännagav att dess nedtrappningsprogram nu kommer att bestå av 30 miljarder dollar i månatliga minskningar, och köpen kommer sannolikt att avslutas i mars. Feds senaste punktplottuppdatering föreslår tre räntehöjningar under 2022, med prognoser för 2023 som anger den till fyra och sedan två året efter.

Efter Fed:s överraskning steg Dow Jones snabbt upp till nära 1,1%, och Nasdaq-kompositen ökade till 2,2% och S&P 500 såg mer än 1,6% i en uppgång som fick flera stora aktier att stänga högre för att vända några av förlusterna på tisdagen.

Sektorprestanda

Varaktiga konsumtionsvaror såg mest uppgångar inom sektorerna med +18,1%. Aktier inom elektroniksektorn steg med 14%, medan ytterligare en tvåsiffrig utveckling sågs i energimineralsektorn med nära +12% i uppåtriktade åtgärder.

Det var också anständiga uppgångar för vård- och transportaktier, upp 9% respektive 8% vid stängning på onsdagen. För den senare kom uppsidan trots oro över potentiella reseavbrott med tanke på ökningen av Omicron-fall i USA och över hela Europa.

Europeiska börser öppnar högre

Vinster på Wall Street följde FTSE 100:s dumpning när den brittiska inflationen växte i sin snabbaste takt på ett decennium. När FTSE 100 sjönk 0,7% stängde den paneuropeiska Stoxx 600 i stort sett oförändrad, men båda öppnade högre på torsdagen på 1,1% respektive 1,4%.

Marknaderna i euroområdet klättrar också under morgonsessionen när investerare tittar på penningpolitiska beslut från Bank of England och Europeiska centralbanken.

Guld och olja klättrar och Bitcoin ser ut att återta $50 000

På andra håll på marknaden steg oljan med 1,2% till $71,64 per fat, medan spotguldet ökade med nästan 1,3% när det höjdes till $1 786,60 per ounce och silver steg 2,9% till $22,18.

Samtidigt hoppade den 10-åriga statsräntan med 2,5 bps till 1,46% även om den höll sig under de senaste topparna över 2,0%

I kryptovalutor klättrade Bitcoin till toppnivåer på $49 421 på onsdagen innan den handlades lägre under ett lätt försäljningstryck. Kryptovalutan förblir inklämd under $50 000 men kan testa motståndsnivån om nytt köpmomentum slår till på marknaden. För närvarande handlas BTC runt $48 870 mot den amerikanska dollarn.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto