Home > Marknadsuppdatering: Wall Street visar svaghet inför Fed-protokollet

Marknadsuppdatering: Wall Street visar svaghet inför Fed-protokollet

  • Dow sjönk med 0,3%, S&P svävade runt -0,1%, Nasdaq -0,11%
  • Feds protokoll från 2-3 november ute idag
  • Teknikaktier ser ut att studsa efter försäljningen på tisdagen

Wall Street-indexen är lägre i tidiga eftermiddagsaffärer på onsdagen då investerare inväntar publiceringen av Fed-protokollet från mötena den 2-3 november.

Dow Jones Industrial Average faller med 0,3% när S&P 500 svävar precis i minus på 4 687,35, eller 0,1% lägre. Nasdaq har lagt till 16 poäng, eller 0,1% även om flera aktier är fortsatt svaga.

Om man tittar på S&P 500 finns det uppgångar för HP Inc (9%), Deere & Co (6%) och ETSY Inc (5%). Gårdagens förluster har hållit aktierna i Gap Inc och Autodesk Inc på minus, som båda är tvåsiffrigt nere på 22% respektive 18%. Best Buy-aktien är också nere, och byter för närvarande ägare för 2,2% lägre från öppningskursen.

Marknaderna ser till att pressa sig högre eftersom känslor som tyngs på av data om USA:s ekonomi fortsätter att hindra investerare. På onsdagen visade data att prisindexet för kärnanvändningen (PCE) steg 4,1% jämfört med föregående år i oktober, men BNP reviderades högre till 2,1% trots att de missade uppskattningarna för tredje kvartalet på 2,2%.

Fed:s plan var att minska sitt program för köp av obligationer, dra in på utgifterna på 120 miljarder dollar per månad, och detaljerna om dessa steg kommer sannolikt att visa sig vara nyckeln till investerare. Detta kommer också efter att Fed-ordföranden Jerome Powell valdes för en andra fyraårsperiod vid rodret för centralbanken, ett scenario som såg teknologiaktier falla när marknaden reagerade på potentialen för räntehöjningar tidigare än tänkt.

Advanced Micro Devices (AMD), Xilinx (XLNX), Fiserv (FISV) och Nvidia Corp (NVDA) är alla upp mer än 2% under dagen, medan Tesla Inc (TSLA.O) aktier är upp 1,2% medan investerare ser ut att vända de senaste förlusterna trots en annan avlastning av företagets vd Elon Musk.

I andra änden av indexet; Autodesk Inc (ADSK)-aktien faller med 18% vilket belyser de bredare svagheterna på Nasdaq Composite.

Samtidigt steg spotguld med 0,2% till $1 787,41 per ounce från 1640 medan investerarna tittar på den ädla metallen mitt i Tysklands varning om en potentiell rikstäckande lockdown.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto