Home > Massivt vändmönster för EURPJY

Massivt vändmönster för EURPJY

Euro-paren har tävlat mot botten ända sedan den tyska rättens beslut att en del av ECB:s tillgångsköp inte var ”lagliga”. Bara i fredags köptes och såldes EURUSD för över 1,10, och nu idag är vi nere på 1,08. EURJPY följde snart därefter och föll som en sten från 117,70 på fredagen till 114,80 idag. Mitt i all denna instabilitet finns det tecken på att det endast har varit ett stort skifte med stora chanser för en potentiell vändning.

Ett fallande kil-mönster på dagens diagram är inte för investerare som vill agera fort. När man köper och säljer i sådana vändningar krävs tålamod och att man är smart med sina pengar. Detta beror på att marknaderna kan fortsätta att uppleva instabila svängningar, innan de rör sig i önskad riktning.

Trots allt krävs det att man ställer sig mot en trend för att satsa på en vändning, och att fånga en fallande kniv är en sak vissa investerare nu överväger. Att köpa och sälja med disciplin kan dock ge goda resultat. Här är ett par saker att överväga innan man satsar långsiktigt på den fallande kilen som vi sett idag för EURJPY.

Investeringsplan för EURJPY

Först måste priset vända inuti kilen. Den lägre delen av mönstret, som även kallas 1-3-trendlinjen enligt Elliots vågteori, håller nyckeln till det hela. Oftast penetrerar den sista svängningen i kilformationen trendlinjen.

För det andra måste vändningen fortsätta tills den övre delen av mönstret har brutits. Den så kallade 2-4-trendlinjens brytpunkt är en annan nyckel att ha i åtanke.

Planen här kan därför vara att köpa och sälja på den långa sidan av brytpunkten på den övre delen av mönstret (där den gråa cirkeln är). Den antyder redan en rörelse tillbaka vid 117, så en vändning i en lägre tidsram kan ske oavsett vilket.

För det tredje kräver alla investeringar en stopp-förlust för att de ska tjäna pengar. Om vi zoomar ut kan vissa se en fallande kil precis under den dynamiska resistensen. Det verkar som att så kallade björnar på marknaden kan fortsätta trycka på varje tecken på en vändning tills paret når en ny lägstanivå. Men om det handlar om att skära en botten här och nu, bör stopp-förlusten vara på den lägsta punkten i kilens formation.

När det kommer till vinster tror vissa att en rörelse till 120 är en möjlighet. Priset möter dynamisk resistens mot en stor baisseartad trendlinje som har hållit sig nu i över tre år.

De som satsar emot trender har fördelen att de tar sig in tidigt i ett skede då den nya trenden inte ännu har blivit uppenbar för alla andra. Med detta i åtanke är volymen i sådana investeringar oftast hälften av den volym som satsas när man följer en trendande position.

 

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.