Home > Mastercard förvärvar digitala startupen Dynamic Yield

Mastercard förvärvar digitala startupen Dynamic Yield

Sammanslagningar och förvärv har dominerat marknaden i år, och ytterligare ett förväntas ske före slutet av 2021.

McDonald's meddelade tidigare idag att de säljer Dynamic Yield till Mastercard för ett ej avslöjat belopp. McDonald förvärvade företaget för tre år sedan, men de säljer det nu till betalningsjätten.

Dynamic Yield är specialiserat på personalisering och beslutslogikteknologi. Källor nära ärendet sa till CNBC att affären är värd cirka 300 miljoner dollar, vilket gör den till den största försäljningen för McDonald's på senare år.

Sedan förvärvet har McDonald's distribuerat Dynamic Yield vid sina drive-thrus och beställningskiosker på flera marknader över hela världen. Affären förväntas slutföras under första halvan av nästa år.

Enligt rapporten kommer Mastercard att använda Dynamic Yield för att skala sin teknologi till andra tredjepartsföretag. McDonald's tillade att de skulle behålla sitt partnerskap med Mastercard och Dynamic Yield för att fortsätta skala tekniken på sina olika platser. Raj Seshadri, VD för Data & Services, Mastercard, sa;

"Föreställningen att gå in i en butik eller öppna en webbsida för att hitta en upplevelse som är perfekt anpassad för dig är inte längre långsökt. Det är en realitet som fler varumärken distribuerar och fler konsumenter förväntar sig. Med Dynamic Yields expertis och vår skala och relationer kommer vi att kunna ta kopplingarna mellan slutkonsumenten och våra kunder till nya höjder.”

Mastercard är fortfarande ett av de ledande betalningsföretagen i världen och förbinder miljarder konsumenter med miljontals handlare och banker globalt. Dynamic Yield har fördubblat sin omsättning och utökat sin kundbas lodrät under de senaste åren.

Mastercard förväntar sig att Dynamic Yield kommer att fortsätta med sin tillväxt under de kommande åren. Aktierna i Mastercard har stigit sedan företaget tillkännagav denna senaste utveckling tidigare idag.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto