Home > Mavia tillkännager partnerskap med esports Tribe Gaming

Mavia tillkännager partnerskap med esports Tribe Gaming

Mavia, ett Binance-stödd blockkedje-baserat spel utvecklat av Skrice Studios, har tillkännagett ett stort samarbetsavtal med e-sportföretaget Tribe Gaming.

Samarbetet sätter Mavia och Tribe i en position att utöka spelekosystemet play-to-earn (P2E) till miljontals spelare över hela världen. Det ser också Heroes of Mavia slå sig samman med ett av de mest konkurrenskraftiga teamen inom mobilspel, enligt ett pressmeddelande som delades på torsdagen.

Heroes of Mavia är ett fantasy-tema, med unika NFT-spelerbjudanden som inkluderar möjligheter till intäktsgenerering.

Mavia satsar stort på e-sportspel

Samarbetet kommer i en tid som Tribe har försökt utöka sina erbjudanden till blockkedje-spelområdet. Och med +100 miljoner visningar på YouTube varje månad, är det enkelt för Mavia att samarbeta med Tribes kraftpaket av spelare och kreatörer.

Några av Mavias största partners när de riktar sig till esports-spelsektorn och dess mål att dominera P2E är också några av de största företagen inom blockkedja och krypto. Dessa inkluderar Binance Labs, Crypto.com Capital och Genblock Capital.

"På Tribe har vi noggrant undersökt rätt P2E-projekt för att integrera Tribe IP inuti, och att samarbeta med Mavia är en spännande möjlighet", säger Patrick Carney, grundare och VD för Tribe Gaming.

Carney tillade i ett uttalande att hans företag var hausse på Mavias framtid även när Heroes of Mavia flyttade närmare lanseringen.

I en kommentar om att ha Tribe som Mavias officiella partner, noterade Skrice Studios exekutiva producent Yvan Feusi att partnerskapet ger dem en möjlighet att arbeta med erfarna veteraner från utrymmet.

Han lade till:

"Tribe har inte bara de största innehållsskaparna inom det mobila spelområdet, utan de har också erfarenheten och förmågan att hjälpa Mavia att utveckla sin potential att bli en storsäljande blockkedje-speltitel."

Tribe förvärvar "legendariska" tomter

Enligt dagens besked är Tribe nu en av ägarna till tomter i fantasilandet Mavia.

Företaget har förvärvat dussintals "legendariska" tomter, där spelföretaget planerar att använda marken för att annonsera samarbetet via varumärke. Tribe är också inställd på att få tillgång till exklusiva skins i spelet samt anpassade dekorationer.

Tribe kan använda sina tomter för att bygga baser där den kan slåss med andra spelare, eller tjäna pengar på dessa genom att hyra ut dem till andra spelare mot en avgift. De kan också besluta att sälja dem på Mavias marknadsplats.

Förra veckan introducerade Mavia "Land NFT Soft-Staking" ett nytt sätt för markägare att satsa sin mark.

Enligt ett tillkännagivande avtäckte Skrice Studios den nya funktionen för att tillåta Land NFT-ägare att tjäna belöningar på sin satsade mark och inte oroa sig för att betala gas. Ägare kommer inte heller att behöva öka kontrollen över sina NFT-tokens.