Home > May ber Merkel tina upp Brexitförhandlingar.

May ber Merkel tina upp Brexitförhandlingar.

Storbritanniens premiärminister Theresa May har personligen bett Tysklands förbundskansler Angela Merkel att vid EU-toppmötet försöka få ett slut på dödläget i brexitförhandlingarna.

Det rapporterar Financial Times.

Enligt diplomater vill Tyskland och Frankrike göra förändringar i ett utkast inför EU-toppmötet för att undvika att ge intryck av att EU direkt kommer godkänna en övergångsperiod när väl ”tillräckliga framsteg” gjorts för att inleda samtal om vad som ska ske efter brexit.

May ringde Merkel på söndagen för att försöka bryta dödläget inför EU-toppmötet, där brittiska företrädare argumenterat för att det inte går att komma vidare om de inte också diskuterar vad som ska gälla efter brexit.

May ska på måndagen åka till Bryssel för att träffa EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, och EU:s chefsförhandlare Michel Barnier. Med på mötet är även brexitminister David Davis, Oliver Robbins som är Mays personlige förhandlare och Martin Selmayr, Junckers stabschef som misstänks vara avog mot Storbritannien.

Downing Street uppger att mötet funnits i kalendern en tid och en del av förberedelserna inför toppmötet. Michel Barnier har privat indikerat att han vill se ett bredare mandat för förhandlingarna, men att det stoppats av Tyskland och Frankrike tills vidare, skriver tidningen.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto