Home > Meme-aktier stiger igen: BlackBerry ökade mest nästan 10% igår

Meme-aktier stiger igen: BlackBerry ökade mest nästan 10% igår

Med en ökning på nästan 10% den 24:e augusti har BlackBerry snabbt presterat bättre än majoriteten av aktiemarknaden. 

BlackBerry var en favoritmeme-aktie i juli när handelsvolymen nådde 8 miljoner, mycket tack vare hypen på Reddit. Denna popularitet har dock kommit och gått, särskilt sedan mindre positiva nyheter nådde allmänheten, vilket gjorde att meme-investerare höll sig borta från denna aktie.

Låt oss ta en titt på som händer med BlackBerry just nu och hur du kan tjäna på det.

Hur och var du kan köpa aktier i BlackBerry på nätet

BlackBerry (NYSE: BB) kan köpas och handlas via nätmäklare. Här är de bästa just nu: 

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är BlackBerry?

BlackBerry är ett kanadensiskt företag som specialiserat sig på att använda artificiell intelligens och maskininlärning för att eliminera cyberhot. Det blev populärt som Reach in Motion (RIM) när det skapade BlackBerry-telefoner- och surfplattor. Företaget övergick sedan till att tillhandahålla cybersäkerhetsprogram och tjänster till myndigheter, företag och biltillverkare för att förhindra ransomware-attacker och hacker-attacker.

Ska jag köpa BlackBerry idag?

I juli var BlackBerry en Reddit-favorit med stigande handelsvolymer på över 8 miljoner, mycket tack vare entusiastiska meme-investerare. Intresset och handelsvolymen avtog dock snabbt, och med det dippade aktiekursen under större delen av augusti.

Detta var delvis ett resultat av företagets negativa tillkännagivande i början av augusti. Företaget avslöjade att vissa versioner av sitt QNX-operativsystem (OS), som bland annat används av bilar och sjukhusutrustning, innehöll ett problem som gjorde det möjligt att hacka.

Man kan undra hur aktien kan stiga igen under sådana omständigheter. Och inte bara stiga, utan till och med överträffa prisökningar för Nasdaq och S&P 500. Faktum är att dessa "negativa" nyheter kan bli en lönsam möjlighet för BlackBerry och dess investerare.

Företaget förklarade att felet endast påverkar de versioner av operativsystemet som installerades före 2012. Till följd av det kommer BlackBerry nu att ta 2-3 dollar per enhet för att uppdatera denna sårbara version, vilket skulle översättas till 100 till 200 miljoner dollar i extra intäkter i år.

Så, om allt fungerar, kan aktien vara en oslipad diamant, både för värde- och tillväxtinvesterare, särskilt eftersom det finns extra skäl för sådan optimism: BB förväntar sig att ett patentavtal snart ska gå igenom, och de utvecklar för närvarande en appbutik tillsammans med Amazon som förväntas släppas i oktober.

En prisprognos för BlackBerry 2021

När detta skrivs handlas aktien till cirka 11,10 dollar. Högstanivån för BB ligger på 20 dollar under de kommande 12 månaderna medan lägstanivån ligger på 4,50 dollar. 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto