Home > Meme-aktier: Varför AMC:s aktie steg med 8,7% och var du kan köpa den

Meme-aktier: Varför AMC:s aktie steg med 8,7% och var du kan köpa den

AMC är årets mest populära meme-aktie, och stiger återigen. Priset drivs av förändrade marknadsförhållanden, och aktien kan nå högre höjder trots sin ökning på 2 000% i år.

Om du är en del av investeringsvärlden online är det nästan omöjligt att inte ha hört talas om den största meme-aktien i år: AMC Entertainment. Bolaget hamnade på förstasidor, fram tills det att aktiekursen halverades i juli. Men kan vi stå inför en vändning? Med tanke på dess senaste resultat, en imponerande ökning med 8,7% under en och samma handelsdag, kan det mycket väl vara så.

Låt oss ta reda på varför AMC Entertainment väcker all uppmärksamhet än en gång och var du kan köpa aktien just nu.

Hur och var du kan köpa aktier i AMC på nätet

AMC Entertainment är listad på New York-börsen under ticker-symbolen AMC. Du kan enkelt handla denna aktie via en av våra rekommenderade mäklare: 

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är AMC?

AMC Entertainment är den mest populära meme-aktien i år och registrerade en prisökning på mer än 2 800% innan den rasade. Företaget är den största biografkedjan i världen och är baserat i USA.

Ska jag köpa AMC idag?

Efter att prisökningarna stannade i juli har nu AMC börjat stiga igen, med en ökning med 8,7% igår och 33,9% under den senaste månaden. Denna prisökning kanske inte är kortlivad den här gången – och här är två anledningar till det.

För det första nådde AMC botten under pandemin på grund av restriktionerna. När världen öppnar sig igen går fler och fler tillbaka till sina intressen före pandemin, inklusive att gå på bio. En god nyhet för AMC är stigande inflation; biografkedjan har fasta kostnader (hyra och ränta) medan stigande inflation innebär att företaget kan öka sina intäkter utan att tappa kunder. Frågan är dock om företaget kommer att fortsätta sin utveckling efter inflationstiden.

För det andra har aktien en negativ beta på 4,2. Detta visar att investerare kan välja denna aktie för att säkra sig mot marknadens fluktuationer eftersom negativ beta innebär att aktiekursen rör sig i motsatt riktning jämfört med resten av marknaden. Negativa betor är extremt svåra att hitta på aktiemarknaden, vilket indikerar att AMC-kursen kan hjälpa dig att skydda din investering mot en nedåtgående trend på marknaden.

En prisprognos för AMC år 2021

Meme-aktier når nya toppar baserat på utbud och efterfrågan snarare än fundamentala aspekter. Så det är inte förvånande att se att analytiker har extremt låga förväntningar på AMC i år – med en högstanivå på 16 dollar, trots att aktien för närvarande handlas till 47,13 dollar.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto