Home > Mer ska göras mot terrorn, men parlamentsvalet ska hållas på torsdag sade Theresa May.

Mer ska göras mot terrorn, men parlamentsvalet ska hållas på torsdag sade Theresa May.

Mer måste göras mot islamistisk terrorism, men parlamentsvalet på torsdag kommer att hållas som planerat.

Det sade den brittiske premiärministern Theresa May på söndagen, efter att ett terrordåd vid London Bridge sent på lördagen dödat minst sju personer och skadat cirka 50 personer, rapporterar Reuters.

En skåpbil körde då på gående på bron och stannade en bit bort, där tre män hoppade ut och attackerade folk. Dessa tre dödades av polisen, som sedan gjort ett antal gripanden. IS har tagit på sig ansvaret för dådet.

Det är det tredje dådet i Storbritannien på relativt kort tid, efter attacken vid Westminster Bridge i mars och vid Ariana Grandes konsert i Manchester i maj.

”Det är tid att säga att det räcker nu. Vi kan inte och får inte låtsas som att saker kan fortsätta som de gjort. Vi tror att vi upplever en ny trend i det hot vi står inför då terrorism föder terrorism”, sade Theresa May.

Hon sade att förövarna inte bara inspireras att attackera på grund av noga utstuderade planer, och inte bara som ensamma förövare som radikaliserats på nätet, utan även kopierar varandra och använder de mest grymma sätten att attackera.

Hon uppmanade till en ny antiterrorstrategi som inkluderar bland annat hårdare straff och ny internetreglering. Hon konstaterade att även om de gjort framsteg på senare år så finns det alltför mycket tolerans mot extremism i landet, och uppmanade allmänheten att driva ut denna extremism ur offentlig sektor och det bredare samhället.

De flesta partier tog en paus i valkampanjandet under söndagen men Theresa May sade att detta kommer att återupptas på måndagen. Ukip gjorde ingen paus alls eftersom de ansåg att det skulle vara vad extremisterna velat.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
CFD
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto