Home > Merkel signalerar förnyad beslutsamhet hålla euron intakt

Merkel signalerar förnyad beslutsamhet hålla euron intakt

Det rapporterar Bloomberg News.

På en fråga från TV-kanalen ARD om kommentarer på en partiledare i koalitionen som vill se Grekland lämna eurosamarbetet svarade förbundskanslern att sådana kommentarer var skadliga då krisbekämpningen går in i en ”avgörande fas”.

Det var Alexander Dobrindt, generalsekreterare för CSU i Bayern, som sagt till tidningen Bild Zeitung att Grekland inte kommer att vara en del av euron 2013.

”Alla bör väga sina ord mycket noga”, sade Angela Merkel till ARD. Hon sade att den grekiska regeringen under premiärminister Antonis Samaras genomför ”seriösa ansträngningar” för att minska skulden och upprepade Tysklands önskan om att stötta landet där krisen inleddes.

Förra veckan anslog Angela Merkel en försonlig ton då hon träffade Antonis Samaras i ett försök att hela sprickan mellan Tyskland och Grekland. Dagen efter sade Frankrikes president Francois Hollande till den grekiske ledaren att hans regering måste stå fast vid att göra om sin ekonomi så att Europa kan göra sin del och röra sig bort från skuldkrisen.

Bundesbanks chef Jens Weidmann öppnade den 12 september en ny linje av attack mot ECB:s planer att köpa obligationer då han i tidskriften Der Spiegel varnade för att monetär finansiering av budgetar kan ”bli vanebildande som en drog”.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto