Home > Mestadels positiva utsikter för USA-ekonomin i Fed:s Beige Book rapport.

Mestadels positiva utsikter för USA-ekonomin i Fed:s Beige Book rapport.

Den amerikanska ekonomin har haft en stadig tillväxttakt mellan slutet av augusti till början på oktober. En stram arbetsmarknad med begynnande lönetryck bidrog till en överlag positiv utblick.

Det framgår av den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

De flesta av de tolv distrikten rapporterade en blygsam eller måttlig expansionstakt. Framtidsutsikterna var mestadels positiva, tillväxten förväntas fortsätta i en lätt till måttlig takt i flera distrikt.

Förhållandena på arbetsmarknaden är fortsatt strama med blygsam sysselsättning och löneökningar. I San Fransisco uppgav en del småföretagare att de behövde erbjuda sjukvårdsförmåner för att locka till sig personal.

Löneökningarna hålls ganska stadigt på låga nivåer, även om vissa distrikt rapporterade stigande tryck i vissa sektorer. Tre distrikt, Dallas, Richmond och San Fransisco noterade en brist på byggarbetare som i vissa fall begränsade byggverksamheten.

Den strama arbetsmarknaden har ännu inte lyckats lyfta inflationen till Feds mål om 2 procent. Rapporten beskrev tillväxten i allmänhet som ”mild”. Tillverkare i mellanvästern rapporterade lägre priser för färdiga varor och besöksnäringen på västkusten såg blygsamma vinster.

Olje- och gas visade tecken på stabilisering med en förväntan om att 2017 blir ett bättre år än 2016.

Rapporten kommer att utgöra en del av diskussionsunderlaget under Feds nästa möte den 1-2 november, rapporterar Bloomberg News.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto