Home > Metacade (MCADE) kan överträffa memecoins som Shiba Inu (SHIB) och Dogecoin (DOGE)

Metacade (MCADE) kan överträffa memecoins som Shiba Inu (SHIB) och Dogecoin (DOGE)

Alice Davies

Vid sidan av NFT-trenden 2021 lockade memecoins som Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) hundratusentals investerare som ville ta del av hypen. Även om denna hype har avtagit sedan dess, satsar vissa lojala investerare på att dessa memecoins kommer att stiga till månen under nästa prisupphöjning av krypto. För kunniga investerare verkar Metacade vara det bättre alternativet, med tanke på dess potential att dominera den spirande GameFi marknaden.

I den här artikeln ska vi kort utforska vad som hänt med Dogecoin och Shiba Inu innan vi förklarar varför Metacade snart kan överträffa dessa memecoins. 

Dogecoin (DOGE) visar vad en stark gemenskap kan åstadkomma

Dogecoin (DOGE) fick en framträdande roll efter att ha stigit med över 15 000 % från början av 2021 till sin topp i november, efter en serie tweets från en av världens rikaste män, Elon Musk. Dogecoin lanserades 2013 som ett ”roligt alternativ” till Bitcoin och har samlat en lojal legion av fans under flera kryptovintrar och betraktas allmänt som kungen av memecoins.

Medan många satsningar gjordes på att Dogecoin skulle nå 1 dollar, föll det kort och nådde sin topp på strax under 0,75 dollar. Sedan dess har DOGE tumlat rejält och fallit med cirka -92 % för att vara värd 0,056 dollar i oktober 2022. Som jämförelse kan nämnas att Bitcoin har sjunkit med endast -71 % sedan toppen i november 2021. Denna enorma nedgång beror sannolikt på DOGE:s mycket spekulativa karaktär och bristen på användbarhet för den. Det visar dock att med en lojal community är praktiskt taget allt möjligt.

Shiba Inu (SHIB) var ett av de mest hypade mynten under 2021

Medan investerarna försökte få tag på Dogecoin, planerade några smarta utvecklare i bakgrunden att lansera sina egna memecoins på marknaden. Dussintals, kanske till och med hundratals, lanserades med varierande framgång. Objektivt sett har den mest framgångsrika Dogecoin-alternative töverlägset varit Shiba Inu (SHIB). Efter att Elon Musk tweetade om att han skulle köpa en Shiba Inu valp i mitten av mars, strömmade investerarna till SHIB-token. Vid den tidpunkten var SHIB värd 0,00000005 dollar.

Efter en notering från Binance och ett uppsving i popularitet på Reddit budade investerarna upp värdet för SHIB igen, vilket fick den att nå en topp på 0,0000885 dollar i slutet av oktober. För de som köpte Shiba Inu efter Musks tweet ökade det 179 000 %! Trots denna uppgång har SHIB, liksom de flesta andra memecoins, has lidit enormt under krypto-björnmarknaden. Den är nu värd 0,00001 dollar och har fallit med cirka -89 % från sin tidigare topp. Även om memecoins kan explodera under nästa prisupphöjning ser deras kortsiktiga förutsättningar dystra ut just nu.

Vad är Metacade (MCADE)?

Metacade är en online-hubb som placerar sig i förgrunden för GameFi och Web3 revolutionen. Det är en plats för spelare, kryptofanatiker, utvecklare och entreprenörer att fördjupa sig i all Play2Earn och samtidigt samarbeta med andra likasinnade.

Metacades ultimata mål är att skapa en plattform som erbjuder värde i varje steg. För att göra detta kommer det att erbjuda en möjlighet för alla, oavsett bakgrund, att få kontakt, lära sig och tjäna mer från den otroligt lukrativa världen av GameFi. För att förverkliga denna vision lanserar de flera funktioner som sannolikt kommer att locka tusentals användare i takt med att Play2Earn-spelandet ökar i popularitet.

Varför kan Metacade (MCADE) överträffa Memecoins som Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB)?

I grunden är Metacade en slags allt-i-ett-lösning. Du kanske har märkt att kryptovärlden är så omfattande att det är svårt att hålla reda på alla de senaste händelserna, särskilt med tanke på dess decentraliserade karaktär. Världen av Play2Earn, som är nära anknuten till krypto, är inte annorlunda. Även om det finns plattformar som kan ge en viss inblick i de senaste spelen och hur man kan få ut det mesta av dem, är de ofta inte så speciella och drivs av en enskild person eller en liten grupp människor med ett visst perspektiv.

Metacade försöker lösa detta problem genom att erbjuda ett användar-genererat recensionssystem, topplistor för spel och platser där man kan diskutera hur man tjänar på en Play2Earn titel. Du behöver inte längre förlita dig på dåligt underhållna webbplatser, för med Metacade kan du ta reda på vad människor som du verkligen tycker om de senaste GameFi titlarna.

För att uppmuntra människor att dela med sig av sina tankar och sin expertis belönar Metacade sina användare med MCADE token varje gång de publicerar en recension eller erbjuder GameFi-alfa. Det finns två stora fördelar med detta tillvägagångssätt: inte bara ger det bättre möjligheter för spelare som vill prova på i Play2Earn världen, utan det ger också erfarna spelare ett incitament att dela med sig av sina kunskaper till gemenskapen.

Detta är dock inte det enda sättet att öka din inkomst med Metacade. Du kan använda dina MCADE tokens för att delta i exklusiva prisdragningar och turneringar för att tjäna ännu mer på de Play2Earn spel som du redan älskar att spela. Men det stora potentialet för inkomst är på Metacades jobbforum. Denna arbetspanel som lanseras 2024 kommer att erbjuda Metacades användare chansen att hitta tillfälliga testmöjligheter, praktikplatser och till och med ledande roller hos de största tillverkarna inom GameFi och Web3.

Den mest spännande funktionen i Metacade kan dock vara Metagrants. Metagrants är ett sätt för communityn att direkt påverka Play2Earn-industrin genom att låta dem rösta på de spel de vill se utvecklas.

Metagrants erbjuder finansiering för spelutvecklare som vill få i gång sina projekt, ungefär som Kickstarter. Men till skillnad från Kickstarter kastar communityn inte bara pengar på vilket projekt som helst. Här måste utvecklarna först skicka in sin idé i en tävling och vinna över Metacades användare. Endast vinnaren på första plats får finansiering av dussintals potentiella projekt. Så småningom kommer Metacades virtuella arkad att vara full av de bästa Play2Earn spelen som röstats fram och godkänts av dess community.

Investera i Metacade (MCADE) jämfört med Memecoins som Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB)

Investeringar i memecoins har tidigare gett investerare betydande avkastning, men deras framtid är fortfarande osäker. En sak som är säker är att en token med en stöttande och lojal community har en dramatiskt större chans att lyckas. När vi tittar på Metacade är det lätt att se hur en stor spel-community sannolikt kommer att dras till dess plattform med tanke på dess koncept om att hjälpa spelare att ta sig in i GameFi världen, att uppmuntra användare att ge tillbaka till communityn och att finansiera de titlar som spelarna vill se byggas.

Om Dogecoin och Shiba Inus lojala följargrupper och snabba vinster är något att basera våra antaganden på, erbjuder Metacade en enastående investeringsmöjlighet att delta i den snabbt accelererande tillväxten inom GameFi industrin. Glöm memecoins: Metacade är framtiden för community-baserat krypto.

Du kan delta i Metacade pre-sale här.