Home > Microsoft, Apple, Visa och Tesla lyfter fram intäkter plus FOMC

Microsoft, Apple, Visa och Tesla lyfter fram intäkter plus FOMC

Feds januarimöte äger rum denna vecka och allas ögon kommer att riktas mot centralbankens monetära uttalande och ordförande Jerome Powells tal.

Fokus på Fed kommer dock inte att vara den enda höjdpunktshändelsen som sannolikt kommer att informera investerares sentiment efter en volatil vecka där aktier rasade.

Veckan ser också stora Wall Street-företag släppa resultatresultat, inklusive teknikjättarna Apple (AAPL) och Microsoft (MSFT). Bortsett från det kommer marknaderna sannolikt också att reagera på geopolitiska händelser runt Ryssland och Ukraina.

Feds möte den här veckan

Fed kommer att hålla det första av sina möten 2022 på tisdag och onsdag. FOMC-mötet avslutas med en kommentar om penningpolitiken och en presskonferens av Jerome Powell.

Istället för att fokusera på de förväntade räntehöjningarna i mars, kommer investerare sannolikt att se upp för Feds språk i ljuset av stigande inflation och förra veckans börsrot.

På onsdag kommer också Bank of Canada att släppa ett uttalande om räntor, vilket observatörer säger är mycket troligt. Om BOC väljer att höja räntorna, kan aktier, såväl som den kanadensiska dollarn, se betydande volatilitet.

Geopolitiska spänningar

Ryssland och Ukraina är inte i fullskaligt krig, men marknaderna kommer sannolikt att se utvecklingen och rubrikerna från regionen. Om förra veckans samtal mellan ryska och amerikanska diplomater bär frukt, kan spänningen spridas lite och se ytterligare drag som syftar till att befästa ett avtal.

Enligt Jeroen Blokland, grundare och forskningschef på investeringsplattformen True Insights, måste investerare också vara uppmärksamma på de geopolitiska riskerna, inte bara Fed.

Apple, Microsoft och Teslas intäkter

Netflix-aktier sjönk förra veckan efter sina kvartalsresultat, och föregående vecka såg JPMorgan och Citigroup-aktier falla.

Resultatsäsongen fortsätter denna vecka med några storsäljande rapporter som väntas från ledande teknikföretag. Även om vinsterna skulle kunna driva på en återhämtning över sektorer och på marknaden, kan varje nedgång för teknikjättarna och andra toppföretagsnamn katalysera nya nedgångar.

På måndag rapporterar IBM (IBM) efter börsstängning.

På tisdag rapporterar Microsoft (MSFT), General Electric (GE), Lockheed Martin (LMT), Johnson & Johnson (JNJ), Verizon (VZ) och Invesco (IVZ).

Tesla (TSLA) kommer att rapportera på onsdag efter den avslutande klockan medan Boeing (BA), Nasdaq Inc. (NDAQ), Intel (INTC) och Xilinx (XLNX) också kommer att lyfta fram intäkterna på dagen för den efterlängtade FOMC-kommentaren.

Apple (AAPL), Robinhood (HOOD) och Visa (V) kommer att vara höjdpunkterna på torsdag, och på fredag har vi Colgate-Palmolive (CL), Caterpillar (CAT) och VF Corp. (VFC).

Taggar: