Home > Ministrar i Storbritannien planerar för mjukare Brexit.

Ministrar i Storbritannien planerar för mjukare Brexit.

Några av Storbritanniens premiärminister Theresa Mays mer seniora ministrar arbetar för att dämpa hennes plan om en hård brexit och antyder att Storbritannien kan bli kvar i EU:s inre marknad och tullunionen medan premiärministern kämpar för sin politiska överlevnad.

Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till tre seniora regeringskällor.

Enligt källorna är Theresa May kraftigt försvagad efter valbakslaget och hon är nu så beroende av politiska rivaler i och utanför partiet att hon inte kommer att tvinga igenom sin plan om ett rent uppbrott från EU.

Finansminister Philip Hammond uppges positionera sig den främste förespråkaren för en mjukare brexit. Han ska ha sagt till premiärministern att han bara stannar på sin post om han får mer inflytande över utträdesförhandlingarna.

En senior minister uppger också att det faktum att Theresa May avser att förlita sig på nordirländska DUP innebär att hon kan tvingas att behålla Storbritannien i tullunionen och den inre marknaden.

Ytterligare en minister uppger att pro-europeiska Tory-ledamöter nu kan ha uppmuntrats att argumentera för ett mjukare avtal med EU som prioriterar företagens intressen.

Premiärministern har dock utsett den uttalade brexitförespråkare Michael Gove till minister i sin nya regering.

Financial Times rapporterar vidare att Theresa May står inför ett svårt möte med nyvalda Tory-ledamöter på måndagen. Enligt en ledamot måste hon göra ”sitt livs framträdande” för att övertyga ett traumatiserat parti om att hon kan fortsätta leda landet och leverera brexit.

George Osborne, tidigare finansminister och numera redaktör för Evening Standard, tror att premiärministerns dagar är räknade.

”Hon är en ’dead woman walking’ och enda frågan är hur länge hon blir kvar i dödscellen”, sade han.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto