Home > Missade du Shiba Inu (SHIB) och Dogecoin (DOGE)? Säg hej till Metacade (MCADE)

Missade du Shiba Inu (SHIB) och Dogecoin (DOGE)? Säg hej till Metacade (MCADE)

Alice Davies

Under den senaste tjurmarknaden sköt meme tokens som Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) i höjden mitt i det starka risktagande sentimentet inom kryptovärlden. Teorier om rättvisa värderingar och stabila fundamentala grunder försvann snabbt då investerare med minimal erfarenhet såg en möjlighet till enorma vinster på kort tid följt av snabb nedgång kort därefter.

Om du såg igenom hajpen och bestämde dig för att inte ta risken med meme tokens 2021, så kan du få en klok möjlighet till betydande avkastning med Metacade – en kommande plattform med sin egen utility token. Låt oss utforska detta!

Sagan om Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) 

Vad ledde egentligen till att Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) ökade så mycket? För att börja introducera sagan måste vi gå tillbaka till år 2013. Den så kallade Doge-memen är på tapeten, och Bitcoin har precis lockat intresse från allmänheten. Två mjukvaruutvecklare kom på den roliga idén att kombinera de två och du hade låga förväntningar om hur marknaden skulle reagera. Till deras förvåning fick Dogecoins webbplats, dogecoin.com, över en miljon unika besökare under sin första månad.

Mellan 2013 och 2021 hittade Dogecoin en lojal men nischad grupp användare på Reddit. Efter Gamestop short squeeze i slutet av januari strömmade investerare in på r/WallStreetBets och r/SatoshiStreetBets och pushade för att öka värdet på Dogecoing rejält.

När DOGE ökade med över 1 000 % och hittade ett nytt prisgolv över 0,05 USD, var det relativt tyst tills Elon Musk twittrade den 14 mars att hans företag, SpaceX, ”bokstavligen kommer att sätta en Dogecoin på månen.” Alla vet att Musk kan ha en del inflytande i vad han pratar om, men den stödjande rörelsen överträffade alla förväntningar.

Mellan den 8 april och den 8 maj steg DOGE ytterligare 1 000 %+ från $0,058 till att nå sin topp strax under $0,74. Men under tiden blev ett liknande projekt, kallat Shiba Inu, uppmärksammat efter att Musk twittrade i mitten av mars att han skulle skaffa en Shiba Inu-valp.

Hype builds och Binance listar SHIB på sin börs den 10 maj. Vid det här laget hade SHIB gått från att vara värd $0,00000005 när Elon Musk publicerade sin tweet till att vara värd $0,00003503 när Binance listade denna token – en ökning med ungefär 70 000 %.

Efter korrigeringen i maj förblev utvecklingen av priset på SHIB dämpat fram till oktober. Investerare strömmade in och drev upp SHIB ytterligare 1 000 %+ till sin topp på $0,000088 den 27 oktober.

Var är Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) nu?

Sedan sin topp i maj har DOGE kollapsat -91 % och är i oktober 2022 värd runt $0,06 dollar i. På samma sätt har SHIB fallit -87,5 % och är idag värd $0,000011. Även om vi inte helt kan räkna ut ytterligare snabba prisökningar i framtiden, blir det allt mer troligt att framtida hype-drivna vinster vägs in i priset eftersom marknaden har blivit mycket medveten om potentialen för enorma uppgångar för meme tokens. Det är där Metacade kommer in.

Vad är Metacade?

Metacade, till skillnad från Dogecoin och Shiba Inu, har potentialen att få massivt stöd och hype från communityn samtidigt som plattformen har flera riktiga användningsområden. Metacade är det ultimata spelnavet i Web3 som har för avsikt att vara den centrala mötesplatsen för allt inom metaverse-spel, Play2Earn och GameFi.

Om du är involverad i kryptovärlden, vet du du att framtidens stora spel sannolikt kommer att vara blockkedjebaserade och fokuserade på decentralisering. Metacade planerar att ligga i framkanten av Web3-spel genom belöningar till användare, utvecklade titlar av sin community och en plattform för att hitta jobb kring de spel du älskar.

Varför Metacade lätt kan passera Dogecoin och Shiba Inu

Belönar användare för att bidra till communityn

Metacade planerar att belöna sina användare för att de hjälper varandra att göra communityn så bra som möjligt. När antalet Play2Earn-titlar multipliceras under de närmaste åren kommer det att bli allt svårare att få ett försprång inom Web3-spel. Metacade hoppas kunna lösa detta genom att belöna spelare med sin token MCADE när de publicerar recensioner och delar alfa-versioner av de senaste GameFi-spelen. Spelare kan till och med vara med och testa spel för att hjälpa utvecklare att ta itu med buggar och får betalt för deras bidrag.

En virtuell arkad utifrån ett gräsrotssystem

En av Metacades mest ambitiösa planer 2023 är att lansera Metagrants, en plattform för användare att rösta på spel de vill se utvecklas. Metacade kommer sedan att använda communityns medel för att allokera resurser till det vinnande projektet, vilket i huvudsak leder till en demokratiserad spelstudio där varje medlem spelar en viktig roll. Så småningom planerar Metacade att vara värd för dessa titlar som kan spelas i den virtuella arkaden.

Hjälper spelare att ersätta sin traditionella inkomst

Arbetsmarknaden har förändrats avsevärt under det senaste decenniet. Den växande gig-ekonomin har lett till tillfälliga arbeten som en primär inkomstkälla för vissa. Som en del av färdplanen för 2024 planerar Metacade att lägga till en annonsplats med jobb som kommer att ge spelare chansen att börja tjäna mer på sin passion för spel. Det här kan sträcka sig från att tjäna lite småpengar genom att granska och testa spel under utveckling till att kickstarta en karriär i en snabbväxande industri med några av Web3s största namn.

Oavsett vilka mål du har i Web3-ekonomin, Metacade siktar på att vara plattformen som gör allt möjligt.

Metacade kan ge enorm avkastning, likt Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB)

Även om man inte vet om DOGE eller SHIB kommer att ta fart igen, finns verkligen chansen att Metacade kan ge samma enorma avkastning. Spelcommunityn är snabb på att hoppa på trender (tänk till exempel på Fortnite), så det skulle inte vara förvånande om MCADE token snabbt växer när spelare förstår det otroliga värdet i Metacade.

Som historien lär oss är potentialen för enastående avkastning högst i början. När Metacade blir mainstream kan det redan vara för sent att se avkastning på 1 000 %, 10 000 % eller till och med 100 000 %.

Du kan köpa Dogecoin och Shiba Inu på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.